Now Reading:
Lopovi su imali pune ruke posla tijekom božićnog vikenda – krali se auti, bicikli, božićni pokloni?
Full Article 3 minutes read

Lopovi su imali pune ruke posla tijekom božićnog vikenda – krali se auti, bicikli, božićni pokloni?

bicikl

Prema izvješću PU varaždinske ovog je vikend zabilježeno nekoliko krađa.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Kako se sumnja, on je u petak, 23. prosinca, iz hodnika na petom katu zgrade u Ulici Stjepana Vukovića u Varaždinu, otuđio zaključani bicikl u vlasništvu 43-godišnjaka. Također se sumnja da je u subotu, 24. prosinca u dvorištu restorana u Gajevoj ulici u Varaždinu, iz otključanog kombi vozila, otuđio novi zapakirani mobitel u vlasništvu 32-godišnjaka, u vrijednosti od oko 6 500 kuna. Otuđeni su predmeti pronađeni te će se vratiti oštećenim vlasnicima. Protiv 40-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava nadležnom držanom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom, zbog sumnje da je otuđio vozilo. On je, kako se sumnja, tijekom noći 23./24. prosinca, na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta u Ivanečkoj Željeznici, ušao u otključano osobno vozilo marke Mazda, u vlasništvu 28-godišnjaka te se istim udaljio u nepoznatom pravcu. U vozilu se nalazio i novčanik s osobnim i bankovnim dokumentima u vlasništvu muškaraca starosti 32 godine. Policijski službenici su pronašli vozilo na dvorištu obiteljske kuće 32-godišnjaka te ga priveli na kriminalističko istraživanje. Otuđeno vozilo i predmeti iz istog su po završetku očevida vraćeni oštećenima. Protiv 32-godišnjeg počinitelja će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U srijedu, 21. prosinca u ulici Ruđera Boškovića u Varaždinu, nepoznati je počinitelj ušao u stan u vlasništvu 36-godišnjakinje te otuđio mobitel i novac. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U razdoblju od 23. do 25. prosinca u Ulici Miroslava Krleže u Varaždinu na parkiralištu, nepoznati je počinitelj provalio u teretni automobil u vlasništvu jednog poduzeća te otuđio novčanik s novcem. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko sto kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U petak, 23. prosinca oko 9.30 sati, nepoznati se počinitelj osobnim vozilom dovezao na benzinsku postaju u Selniku te otuđio više komada bakrenih žljebova koji su bili pripremljeni za montažu na krovištu objekta. Otuđene je žljebove utovario u vozilo i udaljio se s mjesta događaja. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

www.sjever.hr
27.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.