Now Reading:
Predstavljena nacionalna haljina Miss Hrvatske, Krapinčanke Arijane Podgajski – krasi je jedan detalj koji posebno promovira Zagorje – “Bajku na dlanu”
Full Article 3 minutes read

Predstavljena nacionalna haljina Miss Hrvatske, Krapinčanke Arijane Podgajski – krasi je jedan detalj koji posebno promovira Zagorje – “Bajku na dlanu”

U četvrtak je u Zagrebu održano predstavljanje nacionalne haljine u kojoj će se Miss Universe Hrvatske 2022., Krapinčanka Arijana Podgajski, predstaviti za vrijeme “National Costume Showa” u sklopu izbora Miss Universe u New Orleansu.

Radi se o haljini napravljenoj od prirodnog materijala odnosno ručno tkanog lanenog platna kojom njena autorica Mina Petra, šalje poruku globalnoj kampanji “Zeleno je in”, a na koju se nadovezuje i promotivni logo Krapinsko – zagorske županije “Bajka na dlanu“”kojeg je na haljinu prenijela mlada akademska slikarica Antonia Maričević.

Kako je sama autorica nacionalne haljine istaknula u svom se radu vodila tradicijom, baštinom i ekologijom.

– Do sada sam kao modni dizajner imala 130 izložbi u svijetu, u galerijama te u našim crkvama i uvijek sam bila vezana uz tradiciju odnosno tradicijsko narodno ruho s novim elementima. Moja haljina nastala je od lanenih niti uz doradu ovakve jedne ljepote logotipa Krapinsko – zagorske županije koji je predivan – objasnila je Petra.

Zadovoljna i sretna konačnim uratkom je i slikarica Antonia Maričević čiji je zadatak na haljinu bio oslikati logo “Bajka na dlanu”.

– Trudila sam se prenijeti ono što logo je, oslikati ga najbolje što sam mogla i dati završni “touch” na sam dizajn haljine – rekla je Maričević.

Predstavljanju haljine nazočio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar koji je tom prilikom istaknuo zadovoljstvo što može prisustvovati ovom događanju kao dio potpore Miss Universe Hrvatske, Krapinčanki Arijani Podgajski, odnosno kako je rekao “našoj Zagorki”.

– Drago mi je što je Petra kao vrhunska dizajnerica preuzela na sebe tu neke vrste odgovornosti za kreiranje same haljine koju će naša Arijana nositi, a drago nam je i što je to tako lijepo oslikala Antonija Maričević. Ovo je jedna velika prilika za promociju Krapinsko – zagorske županije iz koje naša Arijana dolazi i vjerujem da će ona s posebnim zanosom, ponosom i entuzijazmom nositi tu haljinu koja je stvarno fantastično dizajnirana i nosi naš logo “Zagorje bajka na dlanu” – rekao je župan Kolar dodavši kako je mogućnost takve promocije neprocjenjiva.

Vladimir Kraljević, vlasnik licence izbora za Miss Universe također je naglasio kako je ovo veliki trenutak za Hrvatsku i Zagorje.

– Drago mi je što je župan Kolar velikodušno prihvatio da zajedno odradimo nešto ovako pozitivno i kvalitetno – rekao je Kraljević dodavši kako će u New Orleansu biti velika konkurencija, sudjelovat će 92 zemlje te je velika stvar što će naša Miss u ovoj haljini pozdraviti Krapinu i Zagorje.

jmiklauzic/www.sjever.hr
22.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.