Now Reading:
Općini Gornja Stubica 900 tisuća kuna za unutarnje uređenje Spomen hiže Rudolfa Perešina
Full Article 1 minutes read

Općini Gornja Stubica 900 tisuća kuna za unutarnje uređenje Spomen hiže Rudolfa Perešina

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u srijedu je potpisao u Ministarstvu hrvatskih branitelja tri Ugovora za kapitalne projekte sufinanciranja izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu, od kojih jedan s načelnikom Gornje Stubice Jasminom Krizmanićem za sufinanciranje unutarnjeg uređenja objekta Spomen-hiže Rudolfa Perešina na iznos od 900.000 kuna.

Naime, Ministarstvo hrvatskih branitelja provodi projekt sufinanciranja izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen-obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu. Temeljem javnog poziva podržavaju se inicijative udruga iz Domovinskog rata i jedinica lokalne samouprave kao izraza zahvalnosti i u znak sjećanja na žrtve stradale u Domovinskom ratu, s ciljem očuvanja uspomene na sve hrvatske branitelje, sve stradale civile i događaje iz Domovinskog rata. Namjera je utjecati na podizanje kvalitete idejnih rješenja spomen-obilježja i njihove izvedbe, kao i poticati sustavno pristupanje gradnji spomen-obilježja i planiranju potrebnih sredstava.

Sufinanciranjem ova tri projekta Ministarstvo hrvatskih branitelja nastavlja podupirati projekte usmjerene na upoznavanje i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata, s posebnim naglaskom na istaknute pojedince kao što je bio Rudolf Perišin.

www.sjever.hr
22.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.