Now Reading:
Vatreni idu po novo finale! Donosimo sve informacije o današnjoj utakmici protiv Argentine: gdje gledati, tko sudi, u kojim dresovima igramo…?
Full Article 2 minutes read

Vatreni idu po novo finale! Donosimo sve informacije o današnjoj utakmici protiv Argentine: gdje gledati, tko sudi, u kojim dresovima igramo…?

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva, a za mjesto u finalu danas s početkom u 20 sati borit će se s reprezentacijom Argentine predvođenom Lionelom Messijem.

Upravo je trofej svjetskog prvaka jedina stvar koja nedostaje u Messijevoj legendarnoj karijeri, a ovo mu je posljednja prava prilika da u tome uspije. Blizu je došao 2014. godine u Brazilu, ali na njegovu tugu, Njemačka je bila bolja u produžetku finala, piše 24 sata.

U kombinaciji s Messijem u napadu će igrati Julian Alvarez, igrač Manchester Cityja. Angel Di Maria nada se da će igrati protiv Hrvatske, ali Argentinac je u konzistentnoj borbi s ozljedama. Argentinski mediji pišu da se očekuje da će igrati od prve minute protiv vatrenih, samo je pitanje hoće li biti spreman za 90 (bolje rečeno 120) minuta protiv Hrvatske.

Kako piše 24 sata, izbornik ‘gaučosa’ je Lionel Scalone, 44-godišnjak kojem je mjesto izbornika zapravo prvi posao u trenerskoj karijeri. U ljeto 2016. godine prihvatio je prvi trenerski posao kao pomoćni trener u Sevilli, a ubrzo je postao dio stručnog stožera Argentine.

Izbornik Zlatko Dalić vjerojatno će odabrati isti sastav protiv Argentine kao što je bio i protiv njihovih južnoameričkih rivala, Brazila. Moguće je da će Nikola Vlašić početi od prve minute umjesto Marija Pašalića, ali to će izbornik odlučiti tek pred utakmicu, piše 24 sata.

Mogućih 11: Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić – Pašalić, Kramarić, Perišić

Protiv Argentine igramo na Lusail Iconic stadionu u Lusailu, drugom najvećem gradu u Katru, a prvi put na Svjetskom prvenstvu u Katru Hrvatska će nositi rezervnu garnituru dresova. Ta plava kombinacija nosila nam je sreću u Rusiji, a u Katru još uvijek nije imala ispit.

Utakmicu Hrvatske i Argentine sudit će prema pisanju 24 sata, talijanski sudac Daniele Orsato. On je sudio otvaranje turnira 20. studenog u utakmici Katra i Ekvadora. Oni s odličnim sjećanjem pamte ga s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva, gdje je sudio u utakmici grupne faze protiv Engleske, a ‘gaučosima’ je već sudio u grupnoj fazi protiv Meksika.

Utakmicu Hrvatske i Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva u Katru moći ćete gledati u prijenosu uživo na drugom kanalu Hrvatske radiotelevizije (HRT 2) od 20 sati i platformi HRTi.

www.sjever.hr / www.24sata.hr
13.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.