Now Reading:
“ROĐENA VU KRAPINI” – U čast Višnje Korbar prepunom krapinskom Festivalskom dvoranom odzvanjali stihovi njenih uspješnica
Full Article 2 minutes read

“ROĐENA VU KRAPINI” – U čast Višnje Korbar prepunom krapinskom Festivalskom dvoranom odzvanjali stihovi njenih uspješnica

Na sam Dan Grada, a zahvaljujući organizaciji Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina, Grada Krapine i krapinske Turističke zajednice prepunom, krapinskom Festivalskom dvoranom odzvanjale su nezaboravljene uspješnice ikone kajkavske popevke i rođene Krapinčanke, Višnje Korbar.

Naime, po prvi puta u Krapini u čast pjevačice, čiji je početak glazbene karijere obilježila pobjeda na “Prvom pljesku” 1960. godine zahvaljujući njenom toplom i snažnom altu, održan je koncert kajkavskih popevki Višnje Korbar pod nazivom “Rođena vu Krapini”.

Svojim prisustvom podršku održavanju sjećanja na jednu od najpopularniji pjevačica zabavne glazbe s ovih prostora pružio je i gradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović.

– Kao pjevačici s najviše nastupa na krapinskoj festivalskoj pozornici, na kojoj je nastupala od prve festivalske godine i kao našoj rođenoj Krapinčanki ovakvo događanje, kao svojevrsna zahvala za sve ono što je učinila, najmanje je što možemo napraviti. Svojom je pjesmom dala najdublji značaj glazbenom izričaju našeg Zagorja te je popularizirala kajkavsku popevku na čemu joj veliko hvala – rekao je gradonačelnik Gregurović dodavši kako je ostavila je neizbrisiv trag.

Uz orkestar, pod ravnanjem Roberta Mihovilića Višnjine krapinske festivalske uspješnice izveli su Ivan Benc, Ronald Braus, David Danijel, Igor Horvat, Anita Huđek, Gordana Ivanjek Tušek, Bojan Jambrošić, Dina Leško, Ivan Mihovec Miki, Tanja Mršić, Matej Mudrovčić, Iva Ranogajec Inkret, Robert Svetlačić, Roko Vušković, Klapa Kmeti, VS Šimunski muži, ŽVS Kirjales i ŽVS Puce štruce.

Posjetitelji su također imali priliku uživati i u interpretaciji Višnjinih stihova za koju je bio zaslužan dramski umjetnik Denis Bosak.
Koncert, koji će sasvim sigurno svima ostati u sjećanju prigodno je zaključen zajedničkom izvedbom svih izvođača, jedne od Višnjinih najpopularnijih pjesama “Šala bila, šala bu”.

www.sjever.hr
12.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.