Now Reading:
Snimka koja zgrozila javnost: Pretukli ga u tramvaju zbog cigarete, a tužiteljstvo za nasilnike traži dvije godine zatvora!
Full Article 2 minutes read

Snimka koja zgrozila javnost: Pretukli ga u tramvaju zbog cigarete, a tužiteljstvo za nasilnike traži dvije godine zatvora!

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv Borne F. (32) i Mattea S. (22) zbog sumnje da su 18. rujna ove godine oko 3.20 sati u blizini Trga bana Josipa Jelačića u Zagrebu u noćnom tramvaju br. 32 prvo verbalno pa fizički napali M. H. i K. K., koji je pokušao obraniti prijatelja, prenosi 24sata.hr

Uznemirujuća snimka nasilja nad dvojicom mladića završila je na društvenim mrežama i zgrozila javnost nakon čega ih je policija uhitila. M. H. je u napadu zadobio krvni podljev lijevog oka, prijelom koštanog okvira očne šupljine, prijelom nosne kosti uz minimalni pomak i okrhnuće jednog zuba, koji su okvalificirani kao teška ozljeda. Njegov prijatelj K. K. nije ozlijeđen, no njihov je napad kod njega izazvao osjećaj bespomoćnosti te omalovaženja pred ostalim putnicima.

Tad je uslijedilo još nekoliko udaraca, uglavnom u predjelu glave. U zadnjem dijelu tramvaja, bili su M. H. i njegov prijatelj, dva mladića koja su ih napadala i mladić koji je snimio kraj događaja i poslao K. K. snimku na mobitel.

Napadači su ubrzo izašli iz tramvaja dok su se žrtve nastavile voziti do Svetica. Čim su izašli M. H. se srušio, a K. K. je pozvao Hitnu pomoć koja je M. H. odvezla na Rebro.

K. K. su počeli tući jer je ustao i pokušao zaštiti svog prijatelja, pokušavajući povući napadača s njega.

Matteo je u svojoj obrani kazao da su sjeli u tramvaj i do njih je sjedilo četvero ljudi. Oni su rekli jednom dečku da ugasi cigaretu, nakon čega je počelo dobacivanje i vrijeđanje s obje strane, a potom i međusobno udaranje. 

– Nismo mi počeli udarati prvi niti smo počeli udarati iz “čista mira”. Jedan od tih putnika mi je pokušao gurnuti prst u oko i po završetku svega smo izašli iz tramvaja. Žao mi je zbog svega što se dogodilo, znam da postoji snimka, ali ona ne prikazuje sve što se dogodilo – rekao je Matteo.

Tužiteljstvo obojicu tereti za nanošenje teške tjelesne ozljede, a Mattea i za nasilničko ponašanje. Za svakoga od njih traže bezuvjetne zatvorske kazne u trajanju od jedne godine i dva mjeseca. Mjesec dana proveli su u istražnom zatvoru, koji im je zamijenjen zabranom prilaženja i uspostavljanja kontakta s žrtvama. Optužnica još čeka potvrđivanje.

sjever.hr/24sata.hr
09.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.