Now Reading:
Na godišnjicu Tuđmanove smrti, župan Kolar položio vijence i naglasio: “Mislim da bi predsjednik danas bio zadovoljan”. Evo zašto
Full Article 1 minutes read

Na godišnjicu Tuđmanove smrti, župan Kolar položio vijence i naglasio: “Mislim da bi predsjednik danas bio zadovoljan”. Evo zašto

Povodom obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana delegacija Krapinsko-zagorske županije predvođena županom Željkom Kolarom ispred njegove rodne kuće u Velikom Trgovišću položila je vijenac i zapalila svijeće.

Župan Kolar istaknuo je kako mu je čast kontinuirano, svake godine obilježavati obljetnice smrti i rođenja prvog hrvatskog predsjednika.

-Položili smo vijenac i upalili lampaš da mu zahvalimo mu za sve ono što je učinio za samostalnu, neovisnu Republiku Hrvatsku. U povijesnom kontekstu, danas gledajući, mislim da bi predsjednik bio zadovoljan s obzirom da je jučer donesena odluka da Republika Hrvatska ulazi u Schengenski prostor i da ćemo od 1. siječnja imati euro kao nacionalnu valutu Hrvatske – rekao je Kolar.

Kako je naglasio, Hrvatska je već u vrijeme Domovinskog rata i borbe za svoju neovisnost i samostalnost pokazala jasno opredjeljenje za europski put.

-Danas je Hrvatska ravnopravna članica Europske unije, NATO pakta, i ove dvije zadnje odluke koje nam se događaju ovih dana zapravo daju za pravo da je opredjeljenje čitavog hrvatskog naroda bilo ispravno i sigurno je tu uloga predsjednika Franje Tuđmana – zaključio je Kolar.

tklopotan / www.sjever.hr
09.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.