Now Reading:
Mališani iz čakovečkog vrtića kod gradonačelnice pokazali svoj zavidan angažman u zajednici, odmah dogovoren zajednički projekt
Full Article 2 minutes read

Mališani iz čakovečkog vrtića kod gradonačelnice pokazali svoj zavidan angažman u zajednici, odmah dogovoren zajednički projekt

Devet mališana u pratnji voditeljice igraonice, psihologinje Eleonore Glavina i odgojiteljice Dijane Majerski stigli su u posjet gradonačelnici Grada Čakovca Ljerki Cividini.

Pritom su joj odlučili pokazati s čime se bave u Dječjem vrtiću „Cipelica“ – PO „Vjeverica, Igraonici Zvjezdice te u razgovoru s gradonačelnicom iznijeli svoje ideje, sugestije, ali i predstavili projekte koje provode.

Tako djeca u okviru projekta „To što vidiš nije smeće, jer u prirodi se sve okreće“ pokazuju zavidan angažman u zajednici, a pritom uče o hrani i činjenici da sve što ne želimo iskoristiti za jelo, ne moramo nužno bacati u smeće.

U Uredu gradonačelnice dotakli su se i druge teme koja im je iznimno važna, a to je briga za pse te učenje kulture ponašanja njihovih vlasnika. Pritom su predstavili i svoje posebno izdanje novina koje su pripremili s ciljem što manje psećeg izmeta na našim ulicama, nogostupima i dječjim igralištima. Djeca su objasnila gradonačelnici da za to nisu krivi psi, već njihovi vlasnici koji još moraju puno naučiti i biti odgovorniji.

Gradonačelnici su predložili da se postavi još koja kanta za pseći izmet uz njihov vrtić, kako bi sve prolaznike učili kako treba postupati, što im je odobrila i obećala kako će je zajedno postaviti te tako poslati poruku svim sugrađankama i sugrađanima.

sjever.hr/cakovec.hr
09.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.