Now Reading:
Grad Varaždin i Kaufland suglasni o raskidu ugovora – je li ovo kraj varaždinskog tekstilnog giganta?
Full Article 2 minutes read

Grad Varaždin i Kaufland suglasni o raskidu ugovora – je li ovo kraj varaždinskog tekstilnog giganta?

Grad Varaždin i Kaufland će, prema svemu sudeći, raskinuti ugovor temeljem kojeg se na dijelu poslovnog prostora Varteksa u Zagrebačkoj ulici, u sklopu projekta „Varteks kvart – urbana regeneracija“ trebao graditi novi poslovni trgovački centar.

Kaufland je inicirao, a Grad Varaždin pozitivno odgovorio na inicijativu za skoro pokretanje pravnih poslova sporazumnog raskida ugovora jer rokovi za dogovor hipotekarnih i založnih vjerovnika, koji su preduvjet za nastavak projekta, ističu do kraja godine.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj je, nakon očekivanja i nadanja da će doći do dogovora vjerovnika za što još postoje minimalne, gotovo nikakve šanse, sada suglasan da se krene u raskid ugovora između Kauflanda i Grada Varaždina.

-Najavljena investicija se neće moći realizirati jer se procjenjuje da ne postoji nikakva mogućnost dogovora hipotekarnih i založnih vjerovnika – stav je gradonačelnika Bosilja koji je izjavio kako u potpunosti razumije poslovnu strategiju Kaflanda.

-Kao i svako ozbiljno poslovno društvo, tako i Kaufland ima definirate termine za realizaciju investicija. Ako se do dogovora ne može doći u tim definiranim rokovima, a očito se to ne može riješiti jer se vjerovnici čvrsto, ukopano, drže svojih pozicija, ne vidimo nikakve mogućnosti realizacije cijelog projekta. I zato smo predvidjeli da se tijekom sljedećeg tjedna sastanemo s predstavnicima Kauflanda i napravimo sporazumni raskid ugovora – naglasio je Bosilj.

www.sjever.hr
09.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.