Now Reading:
Četvorka iz Zagorja prevarila Hrvatsku lutriju za 1,35 milijuna kuna – evo kako im je to uspjelo
Full Article 2 minutes read

Četvorka iz Zagorja prevarila Hrvatsku lutriju za 1,35 milijuna kuna – evo kako im je to uspjelo

loto

Nevjerojatnu prevaru smislila je četvorka koja je iz Hrvatske lutrije nezakonito uspjela izvući čak 1,35 milijuna kuna, piše Danica.hr.

Kako navode, mozak operacije je bio Mario (48), radnik HŽ-a iz Krapine, koji je zaposlenike Hrvatske lutrije – Zdravku (54) iz Krapine, Ivana (44) i Miroslava (46) iz Varaždina – nagovorio na pronevjeru novca putem više lažnih online računa za igre na HL-u.

Prema optužnici koja je ovih dana podignuta protiv njih, Zdravka, Ivan i Miroslav kao prodavači Lutrije u Zaboku i Krapini sudjelovali su u prevari vezanoj uz promo akciju HL-a kojom je svaki korisnik online računa koji uplati minimalno 100 kuna na svoj internetski račun dobiva dodatnih 50 kuna bonusa.

Prvokrivljeni Mario je od lipnja 2017. do siječnja 2019. godine, koristeći osobne podatke drugih osoba, bez njihova znanja i privole, registrirao čak 1890 online korisničkih računa u Hrvatskoj lutriji, a potom trojcu iz Lutrije davao podatke o tako registriranim računima i slao im njihove bar kodove, piše Danica.

Tako je Zdravka na prodajnom mjestu u Zaboku i Krapini, bez provjere identifikacijske isprave igrača, isplatila na lažne račune ukupnom iznos od 714.187 kuna, koji je potom podijelila s Mariom. Ivan je pak na prodajnom mjestu u Zaboku isplatio 497.571 kunu koje je također podijelio s prvookrivljenim.

Kako piše Danica, Miroslav je pak na prodajnom mjestu u Krapini isplatio ukupno 142.674 kuna, što je također podijelio s Mariom. Time su, dakle, oštetili Hrvatsku lutriju za sveukupni iznos od 1.354.432 kune, navodi se u optužnici državnog odvjetništva.

www.sjever.hr / www.danica.hr
02.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.