Now Reading:
Objavljen dosje splitskog bjegunca koji je pregazio policajca – Božić nije imao vozačku, a ovo mu nije prvo bježanje policiji
Full Article 2 minutes read

Objavljen dosje splitskog bjegunca koji je pregazio policajca – Božić nije imao vozačku, a ovo mu nije prvo bježanje policiji

U Splitu i na cestama okolnih gradova i općina i dalje traje opsežna potraga za Ivanom Božićem, koji je pretprošle noći oko jedan sat Golfom u središtu grada srušio mladog policajca koji ga je pokušao zaustaviti.

Kako piše Index, potraga za automobilom i vozačem počela je nakon što se Božić u Ulici Domovinskog rata nešto prije jedan sat u noći s utorka na srijedu nije zaustavio na policijski znak stop, nego je automobilom snažno udario 20-godišnjeg policajca vježbenika te pobjegao.

Vozilom Hitne medicinske pomoći policajac je prevezen u splitski KBC, gdje je utvrđeno da je životno ugrožen. Odmah je počela potraga za ​vozačem, a jučer rano poslijepodne, nakon što je policija objavila fotografiju vozila​,​ Golf je pronađen u Solinu, no Božiću nije bilo traga.

Kako prenosi Index, Ivanu Božiću bila je oduzeta vozačka dozvola te ima više prekršaja, optužnica i presuda. Naime, nepravomoćno je sredinom rujna osuđen na 23 tisuće kuna i tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije jer je počinio nekoliko prometnih prekršaja. Isto tako, pred Općinskim sudom u Splitu potvrđena je optužnica za tešku krađu u splitskom centru Bauhaus te da je početkom ožujka 2019., u dogovoru s nepoznatom muškom osobom, odnio udarni odvijač vrijednosti gotovo 3 tisuće kuna. Suđenje za to još nije počelo, ali zato na sudu u Šibeniku traje suđenje za još jedno kazneno djelo teške krađe.

Index navodi kako je Božić i 2017. godine u jednom ugostiteljskom objektu u Zvonimirovoj ulici u Solinu narušavao javni red i mir pa je kažnjen novčanom kaznom od 378 kuna po presudi Prekršajnog suda u Splitu. Prekršajno je kažnjavan i u travnju 2016. jer je nakon što ga je policija zaustavila na mopedu odbio alkotest. Tada je kod sebe imao marihuanu, koju je predao policiji. Godinu ranije u zaseoku Opančine, u Drnišu, vozio je Renault pod utjecajem alkohola, prenosi Index.

www.sjever.hr / www.index.hr
01.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.