Now Reading:
Beljak opet izbačen iz sabornice na dva dana, Jandrokovića nazvao diktatorom i poručio mu: Stvarno si jadan!
Full Article 2 minutes read

Beljak opet izbačen iz sabornice na dva dana, Jandrokovića nazvao diktatorom i poručio mu: Stvarno si jadan!

Do ukupno pet opomena došlo je nakon što je Beljak pitao ministra obrane Marija Banožića jesu li probali razgovarati s predsjednikom RH prije nego su podršku Hrvatske oko pitanja obuke ukrajinskih vojnika obećali u EU i NATO-u, prenosi N1.

-Ne mislite li da je vrijeme da resetirate stvar, vratite na početak i pokušate sjesti s predsjednikom RH, dogovorite ili ne, a onda davati obećanja koja su u ovom slučaju, pokazat će glasovanje, lažna. Obrukat ćete ne Hrvatsku, nego sebe, premijera Plenkovića, HDZ i vladajuću većinu. Vi ne zastupate Hrvatsku, zastupate HDZ – rekao je Beljak nakon čega je dobio opomenu jer je govorio i nakon isteka vremena.

-Isteklo je vrijeme za 12 sekundi, niste me slušali, upozoravao sam pa samo jedna mala opomena, ništa više nego to – rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Stvarno si jadan – dobacio mu je Beljak nakon što je sjeo.

-Dobivate trenutno i treću opomenu, ne možete više sudjelovati u raspravi, a tko je jadan prosudit će hrvatska javnost – uzvratio je Jandroković.

Nešto kasnije Beljak je ponovno ustao i počeo govoriti:

-Kad ste me već izbacili, onda nemojte dopustiti…

Međutim, predsjednik Sabora ga je prekinuo.

-Nisam vas izbacio, sada ću vas izbaciti jer sam vam oduzeo pravo govora zbog dobacivanja iz klupe da sam jadan. Sada ste napravili još nešto nedozvoljeno, a to je da ste bez prava na govora uzeli riječ, što zavrijeđuje četvrtu opomenu. Molim vas da napustite sabornicu. Danas više ne možete biti u sabornici. To je demokracija, poštivanje procedure”, rekao je Jandroković.

-Vi ste diktator – vikao je Beljak na odlasku, na što je Jandroković dodao da je dobio još jednu opomenu, a time i zabranu sudjelovanja u raspravi i za sutra.

-Dobio je pet opomena i ne može dva dana sudjelovati u raspravi – rekao je Jandroković zastupnicima.

sjever.hr/n1info.hr
30.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.