Now Reading:
U Krapini zapaljena prva adventska svijeća
Full Article 2 minutes read

U Krapini zapaljena prva adventska svijeća

Uz nastup zbora „Bolji svijet“, mališana iz Dječjeg vrtića „Mali kaj“ te profesora Glazbene škole pri OŠ Augusta Cesarca i KUD-a Krapina u subotu je u Krapini, kod glazbenog paviljona u Parku Matice hrvatske, zapaljena prva adventska svijeća.

Župnik župe sv. Nikola Krapina, Davor Štuljan, blagoslovio je prvu zapaljenu adventsku svijeću ističući kako je adventsko doba ulazak u novu liturgijsku i novu crkvenu godinu.

-U zraku je sjaj nove nade. Svaki novi početak ispuni nas snagom i vjerom u bolje sutra, u bolju budućnost, a tu nadu i tu vjeru svjedočimo posebno kršćani koji vjerujemo da nismo sami, slučajni putnici ovom nepresušnom zemljom nego da smo božja djeca, da nas Bog nadahnjuje, prati i vodi – poručio je župnik Štuljan.

Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović naglasio je da se i ove godine, kao i prijašnjih, u adventsko vrijeme u Krapini svake subote pale adventske svijeće. Ove subote, naglasio je gradonačelnik, upaljena je prva svijeća, svijeća koja je simbol nade, simbol dolaska.

-Ušli smo u ovo predbožićno vrijeme koje posebno djeluje na sve ljude. Vrijeme koje u našim srcima stvara dodatnu toplinu i kada moramo pokazati zajedništvo, kada se moramo posvetiti obiteljima, prijateljima – rekao je gradonačelnik.

Grad je i ove godine pripremio bogati program kroz cijeli prosinac koji nudi sadržaje za sve, od najmlađih do najstarijih, a dodatno se ukrasio grad.

www.sjever.hr
26.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.