Now Reading:
POČELO JE, POČELO: Službeno otvoren čarobni Advent u Varaždinu – uz nezaobilazne atrakcije ove godine i neki noviteti
Full Article 2 minutes read

POČELO JE, POČELO: Službeno otvoren čarobni Advent u Varaždinu – uz nezaobilazne atrakcije ove godine i neki noviteti

U subotu je službeno otvoren čarobni Advent u Varaždinu koji već sada vrvi posjetiteljima. Osam lokacija s preko 110 različitih programa, brojni noviteti i atrakcije, Kuća Djeda Mraza i Ledena čarolija na više od 1.300 kvadrata ledenih površina te ledeni tobogan, ove godine s dvije staze samo su dio onog što vas očekuje na varaždinskom Adventu.

Da je grad prošle godine vikendima za vrijeme Adventa bio pun kao tijekom trajanja Špancirfesta, potvrdio je i gradonačelnik Neven Bosilj prilikom službenog otvorenja Adventa i Ledene čarolije izrazivši nadu da će tako biti i ove godine.

-U četvrtak sam bio na otvorenju Adventa u Zadru, sve je bilo puno reklama, a vjerovali ili ne oni to sve imaju samo na jednom trgu. Mi u Varaždinu Advent imamo na pet trgova, imamo Kuću Djeda Mraza i cijelu gradsku jezgru oživljenu praktički kao i za vrijeme Špancirfesta. Špancirfest traje 10 dana, Advent traje gotovo 45 dana i vjerujem da će svi uspjeti pronaći nešto za sebe – rekao je Bosilj.

Čelni čovjek Varaždina uoči službenog otvorenja Adventa upalio je i prvu adventsku svijeću poručivši kako duh Božića sve nas upućuje da budemo bolji jedni prema drugima, damo svoj doprinos i djelujemo u korist društva kao cjeline.

-Svojim djelima pokazujemo i odražavamo ono što jesmo. Želim svim našim sugrađanima da uživaju u ovo adventsko vrijeme, da posjete Advent sa svojim obiteljima i dragim ljudima – kazao je Bosilj.

Spomenimo i kako je ovogodišnji novitet Adventa Palača Patačić s 25 kreativno ekološko – edukativnih radionica koje su do kraja godine popunjene. Uz već dobro poznatu i mališanima nezaobilaznu atrakciju, Kuću Djeda Mraza koji u Varaždin stiže 7. prosinca, novost ove godine je i vrtuljak s konjićima na Korzu, a uz bogat glazbeni program na samu Staru godinu organizira se mali party kako bi Varaždinci i njihovi gosti veselo ušli u novu, 2023. godinu.

Sudeći prema broju posjetitelja, Advent u Varaždinu pravi je hit. Naime, prošle godine posjetilo ga je oko 150.000 ljudi, kroz Kuću Djeda Mraza prošlo je 15.000 posjetitelja, a u Ledenoj čaroliji uživalo je 30.00 klizača. Organizatori vjeruju kako će ove godine tu brojku i premašiti.

tklopotan / www.sjever.hr
26.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.