Now Reading:
Građevinska sezona pri kraju, a u Zagorju se još radi punom parom – jedno od pet otvorenih radilišta obišao župan Kolar
Full Article 2 minutes read

Građevinska sezona pri kraju, a u Zagorju se još radi punom parom – jedno od pet otvorenih radilišta obišao župan Kolar

Građevinska sezona pri samom je kraju, no povoljni vremenski uvjeti omogućuju da se brojni radovi koji su u tijeku na području Krapinsko-zagorske županije realiziraju u zadanom roku.

Radit će se ovih dana i na dijelu županijske ceste ŽC2151, između Zagorskih Sela i Desinića, gdje su u tijeku pripremni radovi za sanaciju habajućeg asfaltnog sloja, a dionicu je u petak obišao župan Željko Kolar u društvu ravnatelja ŽUC-a Stjepana Sirovca.

Kako je Sirovec objasnio, na toj mikrolokaciji, kolnički je zastor poprilično dotrajao i star.

-Pripremili smo, stoga, radove na ovoj dionici od 900 metara, a vrijedni su 605 tisuća kuna. Bit će tu nešto više od 5 tisuća kvadrata novog asfaltnog zastora, a nakon pripremnih, sljedećeg će se tjedna obaviti radovi na polaganju izravnavajućeg sloja i uređenju bankina – rekao je Sirovec.

Izvođač radova je tvrtka Colas, napomenuo je Sirovec dodavši da će se nakon asfaltiranja te dionice dobiti kontinuitet, čime će sigurnost i protočnost prometa biti znatno bolja.

Dio planiranih sanacija prometnica isfinanciran je kroz druge programe, a sanacija ovog dijela ŽC2151 u dodatnom je ciklusu u kojem se asfaltiraju dijelovi županijskih cesta.

-Trenutno imamo pet još uvijek otvorenih gradilišta i to Vrtnjakovec, Hum na Sutli , dio županijskih cesta u Zlataru i Konjščini te ovu dionicu. Ova je cesta spoj između Zagorskih Sela i Desinića, odnosno Miljane i Velikog Tabora i dosta je frekventna jer dobar dio slovenskih turista na Veliki Tabor ide ovom, cestom – rekao je župan Kolar.

Dodao je da je ova dionica izuzetno bitna i zbog Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela te da će kilometar novog asfalta tu dionicu upotpuniti.
-Vremenska prognoza nam garantira da ćemo sve te dionice uspjeti realizirati do 15. prosinca – naglasio je Kolar.

a.kučić/sjever.hr
25.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.