Now Reading:
Hvalevrijedna odluka: Općina Lobor ove će godine svojim umirovljenicima uljepšati i olakšati božićne blagdane
Full Article 2 minutes read

Hvalevrijedna odluka: Općina Lobor ove će godine svojim umirovljenicima uljepšati i olakšati božićne blagdane

Općina Lobor ove će godine po prvi puta svojim umirovljenicima dodjeljivati božićnice. Da je riječ o hvalevrijednoj odluci kojom nastoje svojim potrebitim mještanima barem malo olakšati i uljepšati nadolazeće božićne blagdane potvrdila je i načelnica Ljubica Jembrih poručivši kako Općina na ovaj način vraća dug onima koji su ju cijeli život stvarali i razvijali.

Božićnice će se isplatiti svim umirovljenicima koji su stariji od 55 godina i imaju prebivalište na području Općine Lobor, a čija invalidska, starosna, obiteljska ili braniteljska mirovina ne prelazi 2.000 kuna.

-Ovom simboličnom gestom želimo uljepšati i olakšati božićne blagdane našim umirovljenicima, ali im na neki način i zahvaliti što su cijeli svoj život doprinosili razvoju naše Općine. To je posebno važno u ovim izazovnim vremenima u kojima smo svi, a posebno naši potrebiti sugrađani i umirovljenici, suočeni sa sveopćim poskupljenima i inflacijom – rekla je načelnica Jembrih.

Božićnica u iznosu od 200 kuna isplaćivat će se tijekom prosinca na tekuće račune umirovljenika. Uz zamolbu za isplatu, umirovljenici koji zadovoljavaju uvjete za ostvarivanje prava na isplatu božićnice u Jedinstveni upravni odjel Općine Lobor trebaju predati odrezak od posljednje imovine, broj tekućeg računa i kopiju važeće osobne iskaznice i to najkasnije do 31. prosinca.

Više informacija dostupno je na službenoj web stranici Općine.

www.sjever.hr
25.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.