Now Reading:
FOTO / VIDEO Advent u Stubakima i ove godine pun pogodak – atraktivni glazbeni program, hit grijalice, najveće klizalište u Zagorju i brojni noviteti!
Full Article 5 minutes read

FOTO / VIDEO Advent u Stubakima i ove godine pun pogodak – atraktivni glazbeni program, hit grijalice, najveće klizalište u Zagorju i brojni noviteti!

U petak je počeo Advent u Stubakima koji je i ove godine pun pogodak. Uz atraktivan glazbeni program, brojna događanja za mališane, hit grijalice i najveće klizalište u Zagorju, ovogodišnji Advent donosi i brojne novitete poput najvećeg ekrana u Zagorju na kojem će svi nogometni fanovi moći pratiti utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva zbog čega je mjesto na koje se jednostavno morate uputiti.

Advent u Stubakima u petak je posjetio i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji je naglasio kako je ove godine drugačiji, veći, sadržajniji, bogatiji i tradicionalniji nego je bio dosad pohvalivši i ambijent i organizaciju.

-Mislim da bi se mnogo veći gradovi i sredine itekako ponosili da imaju ovako organiziran advent. Siguran sam da će Stubaki kroz prosinac biti prepuni posjetitelja i gostiju, a na meni kao županu je da pozovem ljude da dođu u Stubake jer ne mogu pogriješiti s takvim izborom. Gotovo sve naše jedinice lokalne samouprave imaju, što manje, što veće proslave advenata i dale su si truda sa svojim turističkim zajednicama zajednički organizirati nešto za svoje sugrađane, a ovo u Stubakima je specifikum jer je ovdje riječ o privatnom organizatoru koji želi svojem mjestu u kojem živi, dati jedan duh Božića i samog dočeka Nove godine – rekao je Kolar.

Osvrnuo se i na rezervaciju smještaja na području županije koja je, kako kaže, izvanredna jer su kapaciteti polako popunjeni.

-A što se tiče naših dragih Zagrepčanki i Zagrepčana uvjeren sam da će oni posjetiti i svoje i naše Stubake i Mariju Bistricu. Naime, oni su nama najbrojniji tradicionalni gosti i to što se Advent odvija u Zagrebu vjerujem da neće spriječiti veliki broj njih da posjete i Advente u našim općinama i gradovima. Ovdje je jedna posebna atmosfera i štimung koji, bez obzira na sve, lepi beli Zagreb grad ne može napraviti, nego to može napraviti lepo zeleno Zagorje – poručio je Kolar osvrnuvši se i na županijski Advent koji tradicionalno ima i humanitarni karakter.

Tako se u subotu pali prva adventska svijeća u Humu na Sutli, dok se zadnja, najavio je Kolar, pali u Svetištu Majke Božje u Mariji Bistrici. Pozvao je sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da se priključe humanitarnoj akciji.

Roman Rogović, organizator Adventa u Stubakima istaknuo je kako je ovo druga godina zaredom da se održava Advent u Stubičkim Toplicama.

-Ove godine uložili smo truda da imamo autentične kućice koje smo cijelu godinu pripremali i pobojali prema dizajnu zaštićenom UNESCO-ovom zaštitom. Potrudili smo se dovesti i posebnu pozornicu, te smo si za program dali puno truda. Pred nama je vrlo zanimljiv Advent – rekao je Rogović.

Iako je prošla godina zbog pandemije bila vrlo zahtjevna za održavanje adventa, Rogović je naglasio kako je ipak bio uspješan zbog čega tradicija nastavila i ove godine.

-Na organizaciju Adventa u Stubakima odlučili smo se kako bismo imali neko veselje i kako bismo nakon teške godine ljudima vratili malo osmijeha na lice – opisao je Rogović osvrnuvši se i na atraktivan glazbeni program u kojem će mještani i gosti uživati.

Tako je božićnu bajku na dlanu u Stubakima otvorila Ana Rucner, nakon koje su pozornicu preuzeli Novi Fosili. U subotu slijedi koncert Davora Šterna i Superstaryja, a idući petak publika će uživati uz najveće hitove Jurice Pađena & Aerodroma, dok u subotu nastupa Davor Radolfi & Ritmo Loco. U utorak, 6. prosinca Stubakima će se oriti domaće popevke, u petak, 9. prosinca stiže Davorin Bogović, a dan poslije, u subotu Miroslav Škoro.

U petak, 16. prosinca pozornicu će zauzeti popularni TBF, dok će u subotu nastupiti Črleni Lajbeki. Dan prije samog Badnjaka rezerviran je za Božićni koncert u izvedbi sestra Husar i dobru zabavu za sve školarce koji će uz disko na ledu proslaviti kraj nastave.

29. prosinca nastupa Sway Band, 30. prosinca Gold Bend, a za dobru zabavu na dočeku Nove godine u podne pobrinut će se Kvartet Gubec. Zatvaranje Adventa, 6. siječnja bit će također popraćeno dobrom glazbom uz Barajt Band.

Osim glazbenog programa, Advent u Stubakima nudi i mnoštvo sadržaja za najmlađe na čemu se on i temelji, a jedan od noviteta bio je spojiti advent s nogometom.

-Uz najveće klizalište u Zagorju koje je pravi hit među mlađim generacijama, imamo i najveći ekran, a i drugi veliki videozid na kojem se prate utakmice, posebno naše reprezentacije – dodao je Rogović.

Ono što je odlično za sve posjetitelje su grijalice – bačve pretvorene u peći, a prema riječima organizatora, upravo su one pravi hit i oko njih se gosti rado okupljaju.

tklopotan / www.sjever.hr
25.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.