Now Reading:
U Zagorju se sastali vatrogasni čelnici iz četiri sjeverozapadne županije – evo o čemu se razgovaralo
Full Article 2 minutes read

U Zagorju se sastali vatrogasni čelnici iz četiri sjeverozapadne županije – evo o čemu se razgovaralo

U Lojzekovoj hiži u Gornjoj Stubici održana je druga sjednica Koordinacije Vatrogasnih zajednica županija Sjeverozapadne Hrvatske u aktualnom mandatnom razdoblju.

Prije radnog dijela sjednice prisutne su pozdravili načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić i predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica Marko Bigec, koji su ujedno predstavili Općinu i Vatrogasnu zajednicu Općine.

Skup je pozdravio i zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Nedeljko Vukalović, i sam član ove koordinacije, koju čine Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije.

Uz članove koordinacije, a to su predsjednici, zapovjednici i tajnici županijskih vatrogasnih zajednica, sjednici su prisustvovali i članovi radnih tijela Nacionalnog odbora za preventivnu zaštitu i gašenje požara, a koji dolaze iz ove koordinacije, te su u sklopu druge točke dnevnog reda ukratko upoznali sve članove sa konstituiranjem odbora i prvim zaključcima na konstituirajućim sjednicama.

Inače, Nacionalni odbor imenuje Vlada RH, a u njega ulaze predsjednik predsjedništvo HVZ, koji mu i predsjeda, pet predsjednika koordinacija, te predstavnici Ministarstava obrane, unutarnjih poslova i poljoprivrede. Na dnevnom redu našla se i točka o aktualnostima vezana uz Zakon o vatrogastvu, u okviru koje su iznijeti problemi na terenu do kojih dolazi zbog kašnjenja u izradi podzakonskih akata nakon donošenja Zakona o vatrogastvu.

U ovom mandatnom razdoblju, do 2026. godine koordinacijom Vatrogasnih zajednica županija sjeverozapadne Hrvatske predsjeda predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber.

www.sjever.hr / vzkzz.hr
23.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.