Now Reading:
Stanje sigurnosti na cestama Varaždinske županije nije zadovoljavajuće – vozačima upućen poziv: Besplatno provjerite tehničku ispravnost svog automobila
Full Article 3 minutes read

Stanje sigurnosti na cestama Varaždinske županije nije zadovoljavajuće – vozačima upućen poziv: Besplatno provjerite tehničku ispravnost svog automobila

U sjedištu Autoservisnog centra Varaždin najavljena je preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti vozila” koja će se provoditi od 21. do 26. studenog. Akciju su najavili Damir Lončarić iz Autoservisnog centra Varaždin, Zvonimir Sabati, predsjednik županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama, Danijel Posavec, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa i Darko Majhen, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove.

Lončarić je naveo kako su u akciju uključene sve stanice za tehnički pregled vozila.

-Akcija se temelji na poticanju vozača da dođu u stanicu za tehnički pregled vozila, gdje će po tehničkom pregledu svog vozila dobiti informacije i njegovoj tehničkoj ispravnosti. Ta vrsta pregleda je besplatna i vozač ne podliježe nikakvim sankcijama u slučaju da se utvrde bilo kakve nepravilnosti i neispravnosti vozila. Stoga pozivam vozače da se akciju odazovu u što većem broju te da na taj način daju svoj doprinos što većoj sigurnosti u prometu – objasnio je Lončarić.

Sabati je istaknuo kako Savjet želi biti korisno tijelo Županije, te kao takav organizira niz akcija i projekata, a potpomažu i aktivnosti koje provode druge organizacije ili udruge.

-Stoga smo se aktivno se uključili i u akciju HAK-a, Autoservisnog centra i MUP-a na način da smo financirali 1000 komada letaka za ovu akciju koje ćemo podijeliti u svih osam stanica za tehnički pregled. Time ćemo doprinijeti boljoj educiranosti i osviještenosti vozača, njihovom većem interesu za ovaj besplatan tehnički pregled, te u konačnici većoj sigurnosti u prometu – rekao je Sabati.

Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske Posavec, s obzirom na broj poginulih u prometu, podsjetio je kako nisu zadovoljni sa stanjem sigurnosti na prometnicama Varaždinske županije.

-S današnjim danom imamo 23 poginule osobe na prometnicama Varaždinske županije, u odnosu na 11 koliko ih je bilo u ovo vrijeme prošle godine. Stoga nismo zadovoljni sa stanjem sigurnosti. Što se tiče tehničke ispravnosti vozila ona je bitan čimbenik sigurnosti cestovnog prometa. Ono što bi bilo loše, je da u ovo vrijeme krize i poskupljenja, vozači štede na ispravnosti svojih vozila, da ih ne servisiraju, a poglavito u ovim zimskim uvjetima da nemaju odgovarajuće gume na vozilima. Dokazano je da guma, a posebno zimska guma u vrijeme zimskih uvjeta, glavu čuva, jer bolje prianja kolniku i čini nas sigurnima u prometu – upozorio je Posavec te savjetovao svim vozačima da promjene gume na svojim vozilima i provjere njihovu tehničku ispravnost.

Uime Varaždinske županije akciju je pozdravio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Majhen.

-Varaždinska županija kroz svoj proračun osigurala je sredstva za djelovanje Savjeta za sigurnost prometa Varaždinske županije i upravo ta sredstva namijenjena su za ovakve i slične akcije koje Savjet provodi. Zahvaljujem se svim sudionicima akcije od HAK-a, policije, članova Savjeta te pozivam sve vlasnike vozila da se jave u najbližu stanicu za tehnički pregled, besplatno provjere ispravnost svojih vozila te na taj način budu sigurni sudionici u prometu – zaključio je pročelnik Majhen.

www.sjever.hr
21.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.