Now Reading:
Tradicionalna jela varaždinskog kraja na jednom mjestu – Okusi varaždinskog kraja više su od kuharice, evo što sve nova knjiga krije
Full Article 2 minutes read

Tradicionalna jela varaždinskog kraja na jednom mjestu – Okusi varaždinskog kraja više su od kuharice, evo što sve nova knjiga krije

U suradnji između Turističke zajednice Varaždinske županije i varaždinske tvrtke DMK Vall 042 te brojnih ugostiteljskih objekata s područja Varaždinske županije realizirana je knjiga “Okusi varaždinskog kraja” koja je predstavljena u ponedjeljak u zalogajnici Šanjek u Varaždinu.

-Ideju za kreiranje ove knjige dali su kuhari i predstavnici restorana kada smo s njima dogovarali recepte za tradicionalnu manifestaciju Dani okusa varaždinskoga kraja – objasnio je urednik knjige Borislav Šimenc te dodao kako ona nije „samo” kuharica, već sadrži i posebne priče kroz koje se, uz recepte, predstavljaju i ljudi koji stoje iza njih, te objekti u kojima se jela mogu kušati.

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec istaknula je kako su najvažniji u knjizi ljudi, odnosno kuhari, te dodala kako na ovim tradicionalnim jelima mogu biti zahvalni upravo njima. Oni su ti koji se, prema riječima zamjenice Zagorec, trude sačuvati tradiciju i tradicionalna jela varaždinskog kraja.

Ugostiteljski objekti koji su sudjelovali u pripremi ove knjige su Restoran Arabela, Restoran August, Restoran Bedem, Restoran Bernarda, Restoran Garestin, Seosko domaćinstvo Grešna pilnica, Hotel La’Gus, Hotel Minerva, Restoran i zalogajnica Šanjek, Hotel Trakošćan, Hotel Varaždin, Restoran Verglec, Restoran Vila Toplissa i Restoran Zlatne gorice.

Na 90 stranica knjige predstavljeno je 14 restorana i ukupno 42 jela, a dodana vrijednost je i u činjenici da je tiskana dvojezično, na hrvatskom i engleskom jeziku.

Knjigu je moguće kupiti u suvenirnici Varaždinskih vijesti na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu ili direktno kod nakladnika kontaktom na e-mail: info@vall042.com.

www.sjever.hr
21.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.