Now Reading:
Najmlađi stanovnici Varaždinskih Toplica razgledali jedinstvenu „Lovačku priču” i upoznali se sa životinjskim svijetom koji ih okružuje
Full Article 2 minutes read

Najmlađi stanovnici Varaždinskih Toplica razgledali jedinstvenu „Lovačku priču” i upoznali se sa životinjskim svijetom koji ih okružuje

Nakon učenika osnovnih škola Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice i Svibovec, jedinstvenu, edukativnu izložbu „Lovačka priča” koju je na inicijativu Grada pripremilo Lovačko društvo „Jelen” posjetili su i mališani iz dva gradska dječja vrtića.

Najmlađi stanovnici Grada, djeca iz dječjih vrtića Čarobno ogledalce i Tratinčica na izložbi su se upoznala sa životinjskim svijetom koji ih okružuje, a onime što su vidjeli i naučili bili su oduševljeni.

Budući da je izložba edukativnog karaktera te da je njezin primarni cilj bio pokazati najmlađima koje ih sve životinje okružuju, upoznati ih s njihovim staništima i navikama, kao i prikazati lovce u njihovom pravom svjetlu, organizatori, ali i sama gradonačelnica Dragica Ratković itekako su zadovoljni.

Naime, „Lovačku priču” tijekom prošlog tjedna posjetilo je ukupno oko 460 djece s područja Grada koja su ovim edukativnim sadržajem obogatila svoje znanje.

– Drago mi je da je jedinstvena toplička Lovačka priča zaživjela i da smo u samo tjedan dana uspjeli privući djecu i njihove učiteljice, odnosno odgojiteljice iz obje osnovne škole i oba dječja vrtića te im prikazati životinjski svijet koji nas okružuje, s obzirom da velik broj ovih životinja vjerojatno nisu imali priliku vidjeti uživo – rekla je gradonačelnica Ratković dodavši kako će Grad i nadalje poticati programe edukativnog sadržaja koji najmlađim stanovnicima pružaju dodatno znanje i iskustvo.

Inače, Lovačko društvo „Jelen” Varaždinske Toplice ovu je izložbu pripremilo povodom proslave Dana Grada i blagdana svetog Martina, a uz djecu, izložbu je već prvog dana razgledalo preko 50 posjetitelja.

www.sjever.hr
16.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.