Now Reading:
Međimurska županija sa 400 tisuća kuna potiče daljnji turistički razvoj – župan Posavec: Kada sve zbrojimo, sve što radimo i strateški promišljamo doista se isplati
Full Article 2 minutes read

Međimurska županija sa 400 tisuća kuna potiče daljnji turistički razvoj – župan Posavec: Kada sve zbrojimo, sve što radimo i strateški promišljamo doista se isplati

Da Međimurska županija puno ulaže u daljnji turistički razvoj dokazuju i potpore za projekte u turizmu za koje je u svom proračunu osigurala 400 tisuća kuna. Naime, župan Matija Posavec u utorak je korisnicima potpora dodijelio ugovore.

Kako je pojasnio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Međimurske županije Darko Radanović, cilj javnog poziva koji je bio otvoren do 15. listopada je razvoj međimurske turističke ponude.

-Kao i svake godine bilježimo sve veći broj prijava pa smo tako ove godine imali njih 30, od čega je za financiranje predloženo njih 18. Novina ove godine je bila da se mogu prijaviti svi koji su već registrirani postojeći turistički subjekti, a bili su prihvatljivi i troškovi od početka godine – rekao je Radanović.

Župan Posavec naglasio je da, kada sve dosadašnje uspjehe stave zbroje s bespovratnim turističkim ponudama koje dodjeljuju već 11 godina, dokaz je to da se sve što rade i kako strateški promišljaju doista isplati.

-Ove potpore imaju multiplikativnu vrijednost jer dio dajemo mi, dio vi i to nam sve omogućava bolje projekte u turizmu, više smještajnih kapaciteta i atraktivnost manifestacija. Vidimo koliko nam se razvija Međimurje, osobito Gornje i mi ćemo u suradnji s Turističkom zajednicom prijaviti nekoliko interpretacijskih centara diljem Međimurja – najavio je Posavec.

Dodao je i kako će Županija nastaviti snažno poticati vlasnike turističkih objekata, OPG-ova i obrta da i dalje ulažu u kušaone, ugostiteljstvo, smještajne kapacitete i nove dodane vrijednosti.

-Iduće ćemo godine najveći naglasak staviti da napravimo iskorak u zaštiti i plasmanu naših domaćih poljoprivrednih proizvoda, u naše javne ustanove i turističke kapacitete, da sve to bude zaokružena cjelina – kazao je Posavec.

Uime dobitnika potpora Međimurskoj županiji zahvalila je Dragica Domjanić koja je istaknula kako upravo na ovaj način ona pokazuje koliko joj je važan.

tklopotan / www.sjever.hr
15.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.