Now Reading:
Detalji jučerašnjeg kaosa u Koprivnici – Policija pronašla 31 bengalku, priveden i jedan navijač Hajduka
Full Article 1 minutes read

Detalji jučerašnjeg kaosa u Koprivnici – Policija pronašla 31 bengalku, priveden i jedan navijač Hajduka

U subotu je od 17.30 do 19.45 na Gradskom stadionu u Koprivnici odigrana nogometna utakmica između NK Slaven Belupo i HNK Hajduk, a na kojoj je bilo nazočno oko 3000 navijača, od kojih 1000 gostujućih.

Kako su izvijestili iz Policijske uprave koprivničko – križevačke, tijekom obavljanja sigurnosnog pregleda stadiona, prije početka utakmice, pronađen je 31 komad pirotehničkih sredstava („bengalke“) na tribinama.

Navode i kako je jedan gostujući navijač doveden u prostorije policije, radi prekršaja iz članka 4. Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima, zbog alkoholiziranosti. Izdana mu je mjera opreza zabrane prisustvovanja nogometnim utakmicama HNK Hajduk i hrvatske nogometne reprezentacije na osam dana te će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda.

Nogometna utakmica je nakratko prekinuta u 35. minuti zbog bacanja predmeta s tribine gostujućih navijača u teren, od kojih je jedan dio pogodio pomoćnog suca. Također, gostujući navijači aktivirali su jedno pirotehničko sredstvo (baklju). Na navedene okolnosti će se provesti kriminalističko istraživanje.

Foto: PU koprivničko – križevačka

www.sjever.hr
13.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.