Now Reading:
Župan Koren sa suradnicima obišao izlagače na 24. Obrtničkom i gospodarskom sajmu KKŽ
Full Article 2 minutes read

Župan Koren sa suradnicima obišao izlagače na 24. Obrtničkom i gospodarskom sajmu KKŽ

Koprivničko – križevački župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i županijski pročelnici Melita Ivančić, Darko Masnec, Ana Mušlek i Marijan Štimac obišli su izlagačke prostore 24. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko – križevačke županije, koji se održava u Križevcima.

Kroz razgovore s poduzetnicima i obrtnicima dali su im podršku u promociji i razvoju svojih djelatnosti te s njima razgovarali o aktualnim temama u gospodarstvu. Također su obišli i predstavnike institucija, s naglaskom na strukovne škole, s kojima su razgovarali o promociji strukovnih zanimanja, u čemu ključnu ulogu ima kapitalni projekt županijskog Centra kompetentnosti vrijedan preko 70 milijuna kuna.

U sklopu projekta dograđene su Obrtnička škola u Koprivnici i Strukovna škola u Đurđevcu, a ovaj ključan korak za reformu strukovnog obrazovanja donijet će nova zanimanja, suvremenu opremu, veće smještajne kapacitete, dodatno educirane nastavnike, više prakse, veću suradnju s poslodavcima te lakši ulazak učenika na tržište rada. U tijeku je nabava opreme, a cilj je stvoriti novu i modernu obrazovnu paradigmu u strukovnom obrazovanju te ispuniti sve uvjete za suvremeno strukovno obrazovanje 21. stoljeća.

Danas posjetitelje očekuje 49. Međugradska i 31. Međužupanijska izložba malih životinja, okrugli stol na temu „Kratki lanci opskrbe u poljoprivredi uz izgradnju distributivnih centara za meso, voće i povrće“, izbor najatraktivnijeg izložbenog prostora te nagradna igra i službeno zatvaranje Sajma. Spomenimo i kako su Sajam posjetili predstavnici komora i udruženja obrtnika iz Sisačko-moslavačke, Ličko-senjske, Osječko-baranjske, Karlovačke, Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Tema Sajma je energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije, a ovogodišnji partner je Varaždinska županija. Organizator Sajma je KKŽ, a suorganizatori su Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

www.sjever.hr
13.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.