Now Reading:
Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić objavio je konačni popis igrača za Svjetsko prvenstvo u Kataru
Full Article 5 minutes read

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić objavio je konačni popis igrača za Svjetsko prvenstvo u Kataru

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u srijedu je na konferenciji za novinare objavio je popis igrača za Svjetsko prvenstvo u Kataru. U uvodu je objasnio zašto se odlučio baš za tih 26 igrača.

“Optimist sam, vjerujem u našu reprezentaciju. Vjerujem u svoj stožer i svoj rad. Očekivanja su velika, svi od nas očekuju velike stvari, očekujem i ja, ali moramo biti realni i objektivni, deset ili 12 reprezentacija nada se da će biti svjetski prvak. Želim skinuti pritisak s igrača, razmišljat ćemo utakmicu po utakmicu, puni smo samopouzdanja, pogotovo poslije nastupa u Ligi nacija”, rekao je Zlatko Dalić, a prenosi Hrvatski nogometni savez.

O nekim dvojbama u javnosti…

“Antonio Čolak je dobar igrač, dao je 11, 12 golova u Škotskoj. Budite sigurni da smo radili dobru analizu i ovo je naša odluka iza koje stojim milijun posto, ja iza nje stojim i ja biram. Uzeli smo četvoricu napadača, Čolak je bio u toj konkurenciji. Budimir nam daje veliku snagu i energiju i nitko od napadača nema što ima on kad nam treba agresija i čvrsti blok. Kad nam treba skok-igra i defenziva u zadnjih 15 minuta, on je taj. Najvažnije je da nije bilo puno dvojbi u javnosti. Uvijek će biti onih koji nisu sretni s izborom, to je normalno. Jakić je s nama već nekoliko puta, igra tri pozicije, u zadnje vrijeme ne igra zadnjeg veznog. Međutim, nisam bio sklon voditi nekoga tko je prvi put s nama. Mišić je u mojoj viziji za budućnost, ali odluka je s Jakićem koji je ušao u 16 u Ligi prvaka, igra standardno i u ritmu je. Stoperi? Vida i Lovren su senatori, puno su toga iznijeli. Vida igra stalno u AEK-u, ozlijeđen je, ali je OK, igrat će protiv Olympiacosa za vikend. Nije bilo puno dvojbi, da je pitanje oko pet, šest imena, to bi bio problem”.

O očekivanjima…

“Liga nacija dala nam je za pravo da imamo visoka očekivanja, odigrali smo vrhunske utakmice i s pravom smo optimisti. Međutim, ima još reprezentacija koje gaje takve ambicije, najvažnija je prva utakmica s Marokom. Najvažnije je proći skupinu, cijeli fokus je na Maroku. A što će biti poslije toga, vidjet ćemo. Kvaliteta je tu, zadnje utakmice pokazale su da smo pravi, digli smo se nakon Francuske, Danske i Austrije. Daj Bože da se ovaj vikend nitko ne ozlijedi, da odemo potpuno spremni i da damo najbolje od nas. Neću stvarati pritisak niti ga prihvatiti. Velika je stvar da smo na SP-u, idemo korak po korak napraviti najbolje što možemo”.

O Brozovićevom značaju za momčad…

“Igrao je 10, 15 minuta protiv Juventusa, očekujem sad i veću minutažu i trebao bi biti OK. On je naša važna karika, nositelj igre i bez njega to nije ista priča. Komuniciram s njim, on je dobro. Poznavajući njega, on će fizički biti spreman. Bit će pitanje forme, ali imat ćemo sedam, osam dana da se spremi. Nadam se da će biti pravi, bez njega smo hendikepirani. Raduje me njegov povratak”.

O odnosu igrača prema reprezentaciji…

“Svi se moramo staviti u interes reprezentacije. Kad dolazimo u reprezentaciju, predstavljamo hrvatski narod, ne samo sebe. Neki su znali otpasti zbog toga. Svatko mora prihvatiti svoju ulogu i ako netko to ne poštuje, morat ću ga poslati kući. To ne bih volio, ali nema popusta ni sentimenta, a ako netko ne bude spreman to prihvatiti, morat će otpasti, taman ostali s dvadesetoricom igrača. O svemu moramo voditi brigu. Svaki igrač mora dati sve za Hrvatsku, igrao minutu ili ne igrao uopće, svatko mora podržavati ovu našu priču”.

O ritmu igranja Luke Modrića…

“Ne brine me njegov ritam. On igra svaku utakmicu za Real. Razgovarali smo, u prijateljskoj utakmici napravit ćemo malu promjenu pa nećemo ići s punim snagama, s maksimalnom energijom pa ćemo se probati zaštititi da ne potrošimo sve igrače. Neće to biti toliko naporno, utakmica je svaka četiri dana. Pazit ćemo na treninge, Luka je u Realu pokazao da može igrati i u prvenstvu i u Ligi prvaka. Igrači su pokazali da su u ritmu i ne vidim tu neke probleme”.

O paralelama između Rusije i Katara…

“Ona momčad iz Rusije bila je druga na svijetu, a kad pogledate gdje su igrali ti igrači, sve su bili vrhunski klubovi. Jedan igrač je bio iz HNL-a, a sad ih ima sedam ili osam. Međutim, vjerujem u njih. Sreća je što mladi igrači imaju uza se starije igrače da sazrijevaju, imaju senatore. Vjerujem da ovi igrači mogu napraviti puno”, rekao je Dalić, a prenosi HNS.

O podršci javnosti…

“Hvala svim medijima na podršci i molim vas: pozitiva! Ne treba nam negativa, hrvatska reprezentacija je ponos hrvatskog naroda, želimo vas učiniti ponosnima. Nemojte reagirati na bilo kakve sitnice i negativu, nije nam to potrebno. Ja snosim odgovornost, a vi podržite hrvatsku reprezentaciju. Hvala vam”.

Vratari: Livaković, Ivušić, Grbić,

Obrambeni igrači: Juranović, Stanišić, Šutalo. Erlić. Gvardiol, Lovren, Vida, Sosa i Barišić

Vezni igrači: Modrić, Kovačić, Brozović, Majer, Sučić, Vlašić, Pašalić i Jakić

Napadači: Perišić, Oršić, Budimir, Livaja, Petković i Kramarić.

sjever.hr/hns-cff.hr

Input your search keywords and press Enter.