Now Reading:
Iskorišteni prvi vaučeri za obrazovanje u KZŽ – Program za stjecanje mikrokvalifikacije rukovanje viličarom uspješno završilo pet polaznika
Full Article 2 minutes read

Iskorišteni prvi vaučeri za obrazovanje u KZŽ – Program za stjecanje mikrokvalifikacije rukovanje viličarom uspješno završilo pet polaznika

Pučko otvoreno učilište Krapina se uključilo u provedbu programa financiranih putem vaučera. Vaučer za obrazovanje je financijska podrška Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojom se u suradnji s ustanovama za obrazovanje dodjeljuju javna sredstava za obrazovanje odraslih.

Program mikrokvalifikacije rukovanje viličarom u skladišnom prostoru od 27. rujna do 2. studenog polazilo je pet polaznika. Nakon odslušanog vođenog učenja i poučavnja, odrađenog učenja temeljenog na radu i samostalnih aktivnosti polaznika uspješno su obavili i završnu provjeru znanja.

U srijedu uručena su uvjerenja prvoj skupini polaznika / korisnika vaučera za obrazovanje u Krapinsko zagorskoj županiji. Uvjerenja su polaznicima uručili ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina Grozdana Pavlović i predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Krapina Goran Vukmanić.

Od 1. travnja ove godine sve zaposlene i nezaposlene osobe mogu dobiti vaučer za obrazovanje, a dodjeljuje se za programe stjecanja zelenih i digitalnih vještina. S obzirom na to da digitalne i zelene vještine možemo koristiti u raznim poslovima, mogućnosti za edukacije su velike.

Sustav vaučera omogućuje stjecanje mikrokvalifikacija i djelomičnih kvalifikacija, a financiran je sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. Sve detalje oko korištenja kao i sama prijava za vaučer se odvija putem stranice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Cilj vaučera je povećati konkurentnost na promjenjivom tržištu rada, gdje ubrzani razvoj novih tehnologija i metoda rada potiče promjene u tipičnim radnim zadacima u okviru pojedinog zanimanja, gasi postojeća ili oblikuje nova zanimanja, neophodno je prilagoditi se promjenama te težiti usvajanju novih znanja i vještina koje će unaprijediti našu radnu uspješnost odnosno povećati razinu zapošljivosti ako smo nezaposleni ili razmišljamo o promjeni karijere.

www.sjever.hr
04.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.