Now Reading:
Učenici OŠ Rovišće nakon godinu dana vratili se u svoj prostor škole!
Full Article 3 minutes read

Učenici OŠ Rovišće nakon godinu dana vratili se u svoj prostor škole!

Učenici i nastavnici OŠ Rovišće nakon više od godinu dana izbivanja, ponovo su se vratili u prostor matične škole. Zbog energetske obnove koja je započela u srpnju prošle godine, učenici su cijelu prošlu školsku godinu nastavu morali pohađati u područnim školama i školi u Kapeli.

Nakon dovršetka projekta vratili su se u svoju školu, a tim povodom posjetio ih je i župan Marko Marušić. U društvu ravnateljice škole Blanke Klemić, pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i obrazovanje Andreje Prugovečki Klepac i načelnika Općine Rovišće Slavka Prišćana župan je obišao obnovljenu školu i upoznao se s detaljima ovog projekta koji je najvećim dijelom financiran europskim sredstvima.

-Drago mi je da je završen ovaj najveći projekt energetske obnove škole u našoj županiji. Projekt je ukupno vrijedan 15,2 milijuna kuna, a mi kao Županija u njemu smo sudjelovali s 4,1 milijun kuna vlastitih sredstava. Raduje me da će učenici sada moći nastavu pohađati u matičnoj školi i da više neće morati ići po područnim školama niti u školu u Kapelu. Dovršetkom ovog projekta učenici i njihovi nastavnici će imati kvalitetnije uvjete za rad, a ostvarit će se i uštede u energiji što je u današnje vrijeme jako važno – istaknuo je župan Marušić.

Na uštede u potrošnji energije osvrnula se i ravnateljica škole istaknuvši da škola očekuje najveće uštede na grijanju.

Obnovljeno je krovište, fasada i podovi, stavljene su žaluzine i sve je jako lijepo i doista smo sretni što smo danas ovdje. Dobili smo i nove prostore, novu knjižnicu i jednu dodatnu učionicu tako da će sva predmetne nastava i još tri razreda razredne nastave biti u prijepodnevnoj smjeni, dok će u poslijepodnevnoj ostati samo dva razreda razredne nastave – istaknula je ravnateljica Klemić.

OŠ Rovišće danas pohađa ukupno 543 učenika i za sve njih dovršetak energetske obnove znači olakšanje jer više neće morati putovati u Kapelu i područne škole, a to zasigurno znači i manje brige za njihove roditelje. Dovršetak projekta smanjuje teret i Županiji kao osnivača jer više neće morati plaćati troškove tog dodatnog prijevoza učenika.

sjever.hr/bbz.hr 03.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.