Now Reading:
Glazba, modne kreacije i puno ljubavi iz Varaždina putuju u Sydney – Charlie, dizajnerice i australski Hrvati pomažu Zakladi Vita
Full Article 4 minutes read

Glazba, modne kreacije i puno ljubavi iz Varaždina putuju u Sydney – Charlie, dizajnerice i australski Hrvati pomažu Zakladi Vita

Za ljubav treba imat’ dušu, a za pomoć potrebitima veliko srce i dobru volju. Upravo to još je jednom pokazao poznati varaždinski glazbenik Nenad Kumrić Charlie koji je pokrenuo hvalevrijednu inicijativu, ovoga puta kako bi pomogao Zakladi Vita.

Više od deset godina, Zaklada Vita koju je osnovala Varaždinska županija pomaže djeci oboljeloj od teških i rijetkih bolesti. Dosad su organizirane brojne akcije, a zahvaljujući Charliju, donatorska akcija za Zakladu Vita će prvi put biti održana u Australiji.

Naime, u subotu, 12. studenoga, u King Tom Clubu u Sydneyju upriličit će se događanje nazvano „Pjesmom kroz Lijepu našu uz modnu reviju hrvatskih dizajnera”. Osam poznatih hrvatskih dizajnerica doniralo je svoje kreacije koje će u Sydneyu nositi australske Hrvatice, Nenad Kumrić Charlie će održati koncert, a sve donacije s aukcije su za Zakladu Vita i pomoć teško oboljeloj djeci.

Jadranka Bahlen, upraviteljica Zaklade Vita podsjetila je da je oboljele djece, nažalost, mnogo, a da su danas teška vremena za sve i pomoć je sve teže prikupiti.
-Svakodnevno dobivamo zamolbe roditelja oboljele djece za pomoć. Zamolba je puno, sredstava je malo i zato svaku humanitarnu akciju pozdravljamo. Danas najavljujemo četvrtu ove godine, tri smo već održali ovdje u Varaždinskoj županiji. U jednoj je sudjelovao i Nenad Kumrić Charlie koji mi je ustupio svoju pagodu na Gospodarskom sajmu gdje smo dva dana prodavali kolače Udruga umirovljenika i zaradili oko 7300 kuna – kazala je Bahlen.

Istaknula je da je objeručke prihvatila Charlijevu inicijativu da se humanitarna akcija održi u Australiji.
-Stvarno je čovjek velikog srca koji je uz sve obveze našao je vremena za našu oboljelu dječicu. Nadam se da će ova akcija u Australiji uspjeti jer doista nam trebaju sredstva. Bliži se Božić, Nova godina i ovim bih putem zamolila sve naše sugrađane koji mogu da pomognu skromnim financijskim sredstvima našoj Zakladi Vita, kako bi božićne dane mogli uljepšati našoj dječici – poručila je Bahlen.

Nenad Kumrić Charlie u Australiju odlazi već četvrti put, u sklopu promocije Hrvatske muzičke razglednice.
-Svaki put su to, osim koncerata, druženja s našim australskim Hrvatima, a ovaj put je to i donacijska akcija u sklopu mog koncerta, s humanitarnom modnom revijom za Zakladu Vita, 12. studenog u velikoj dvorani King Tom u Sydneyu. Onima kojima je pomoć potrebna, a o kojima možda ne razmišljamo u svakodnevnom životu, vrlo je važno da ih se sjetimo, pa sam tako i ja došao na ovu ideju. Na našim sajamskim manifestacijama to se pokazalo jako dobrim , a sada promovirajući Hrvatsku muzičku razglednicu želim pomoći Zakladi Vita uz pomoć naših australskih Hrvata – izjavio je.

Kreacije osam modnih dizajnerica nosit će australske Hrvatice na modnoj reviji, a aukcijskom prodajom haljina određena sredstva će se uplatiti na račun Zaklade Vita. Za ovu su humanitarnu akciju organizatori dobili i četiri majice hrvatskih reprezentativaca od HNS-a, jednu sliku donirat će i Charles Bilić, a Društvo Karlovčana iz Sydneya već je prošli tjedan na račun Zaklade uplatila 2000 dolara.

Modne dizajnerice koje su ustupile svoje kreacije za donatorsku akciju su su Ivana Bilić, Snježana Radev, Katarina Mamić, Ana Kraš, Viktorija Herman , Melita Kukec, Dijana Kumrić uz dvije umirovljenice Ljubica Matak i Lejla Dany te Koprivničanka Sanja Domitrović koja je zahvalila Zakladi Vita na pozivu da sudjeluje u ovoj hvalevrijednoj akciji
– Smatram da je izuzetno važno da se održava što više ovakvih manifestacija i da se pomogne svima kojima je pomoć potrebna. Nisam se puno razmišljala, čim su me pozvali automatski sam pristala jer stvarno smatram da je ovo izuzetno važna akcija. Bacili smo se na posao i odlučili napraviti jednu od boljih kreacija i nadamo se da će akcija biti jako uspješna – izjavila je Domitrović.

Tome se nadamo svi, kako bi se prikupilo što više sredstava za one kojima je pomoć prijeko potrebna.

a.kučić/sjever.hr
03.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.