Now Reading:
Roditelji iz pakla! Očuh i majka maltretirali i tukli djevojčicu – držali su je kao slugu
Full Article 3 minutes read

Roditelji iz pakla! Očuh i majka maltretirali i tukli djevojčicu – držali su je kao slugu

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Slavonke i njezinog drugog supruga zbog povrede prava djeteta. Njezinu kćer su maltretirali i mlatili remenom, dok su se prema ostaloj djeci lijepo ponašali, piše 24sata.hr.

Kako navode, isključivali su je iz obiteljskih aktivnosti kao što su odlazak na bazene, zoološki vrt, za koje vrijeme bi ista morala ostati sama kući. Tijekom cijelih dana prisiljavali da boravi u svojoj sobi i da bude sama dok su bili na okupu s drugom djecom. Obraćali joj se sa “Marš u p…. m…, glupava si!”, “Ti ništa ne znaš!”. Slali su ju da hoda pješke sama do škole koji put traje oko sat i pol vremena dok bi se istovremeno polubrat vozio biciklom u školu. Ostavljali su joj na brigu mlađeg polubrata i mlađu polusestru kako bi oni mogli duže spavati, pa je tako prvookrivljena znala mlađe dijete u jutarnjim satima donijeti kćeri u sobu s pelenom i ostaviti ga radi presvlačenja i čuvanja a ona odlazila nastavljati spavati.

Ovo je samo malo dio torture koju je prolazila djevojčica prema pisanju Općinskog državnog odvjetništva, dok je s majkom, očuhom, polubraćom i polusestrom živjela u Njemačkoj. Prema optužnici tortura je trajala od 2017. pa do lipnja 2021. u mjestu u kojem su zajedno živjeli dok je nije spasio otac. Počela mu se povjeravati te je on sve prijavio Centru za socijalnu skrb. Uspio je ostvariti da se preseli k njemu u Hrvatsku u dom gdje je živio sa svojom drugom kćeri i drugom suprugom, piše 24sata.hr.

Djevojčica je ispričala kako ju je majka tukla, no da je puno gori bio očuh koji ju je jednom prilikom pogodio kantom i razrezao joj nos. Kažnjavao ju je tako i što ju je vodio sa sobom na posao tijekom noćnih smjena. Tjerao ju je da sjedi na stolcu dok je on radio, nakon čega bi iscrpljena morala u školu. Prijetio bi joj batinama ako ne obavi kućanske poslove ili ako se ne pobrine za mlađu djecu.

Kako piše 24sata.hr, tijekom ispitivanja, majka je porekla agresivnost prema djetetu te rekla kako se radilo o zabrani interneta i slično. Postupanja njemačkog Centra za socijalnu skrb nije željela komentirati. Očuh se o svemu branio šutnjom.

– Tražimo da ih sud proglasi krivima, osudi svakog okrivljenika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, te im temeljem čl. 56. Kaznenog zakona izrekne uvjetne osude tako da im se kazne zatvore na koje su osuđeni neće izvršiti ako u vremenu provjeravanja od 2 (dvije) godine ne počine novo kazneno djelo – napisali su iz državnog odvjetništva u optužnici, a prenosi 24sata.hr

www.sjever.hr / www.24sata.hr
03.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.