Now Reading:
Temperatura i dalje danju ugodna, ali na vidiku je nova promjena vremena – moglo bi biti i obilnije kiše
Full Article 2 minutes read

Temperatura i dalje danju ugodna, ali na vidiku je nova promjena vremena – moglo bi biti i obilnije kiše

Za početak studenoga doista se nemamo razloga žaliti na vremenske prilike, osim na dosadnu maglu koja se ponegdje i duže zadržava, no tamo gdje je nema, temperature se iznadprosječne.

Danas će se nastaviti takvo vrijeme, najavljuju iz DHMZ-a. Bit će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, ujutro u nizinama unutrašnjosti te ponegdje na Jadranu i maglu. Malo kiše past će ponajprije poslijepodne i navečer u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima te na sjevernom Jadranu.
Vjetar većinom slab, u drugom dijelu dana u Dalmaciji do umjeren sjeverozapadni.

Najniža temperatura između 6 i 11, na Jadranu od 12 do 17. Najviša dnevna od 17 do 22, na Jadranu između 20 i 25 °C.

U nastavku tjedna bit će promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima te manje toplo. U četvrtak mjestimice malo kiše, ponajprije u jutarnjim satima u zapadnim i sjevernim predjelima. U petak te osobito subotu česta kiša, ponegdje i grmljavina, a lokalno je moguća i obilnija oborina.

Biometeorološka prognoza za srijedu

U većem dijelu zemlje će prevladavati povoljne biometeorološke prilike, pa ni kronični bolesnici niti meteorpati ne bi trebali imati tegobe uzrokovane vremenom.

Ipak, razmjerno nepovoljno bit će ujutro mjestimično u nizinama unutrašnjosti s maglom, te u dijelu dana s kišom mjestimično u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima te na sjevernom Jadranu, kad bi se uz kvarenje raspoloženja, mogle pojaviti i manje smetnje kod kroničnih bolesnika.

sjever.hr/DHMZ
02.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.