Now Reading:
FOTO: Automobilistički spektakl na ulicama Varaždina – pogledajte kakve su sve jurilice stigle u Jalkovec
Full Article 2 minutes read

FOTO: Automobilistički spektakl na ulicama Varaždina – pogledajte kakve su sve jurilice stigle u Jalkovec

Pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i u organizaciji Udruge Auto klub Blacklisted u nedjelju se u Varaždinu, na ulicama u Poslovnoj zoni Jalkovec, održava automobilistička utrka Blacklisted Cup – „Velika nagrada Varaždina 2K22″.

Ovakva vrsta cestovne autoutrke po prvi puta je organizirana u Varaždinu. Nakon dosadašnjih utrka u Čakovcu, te na karting stazama u Novom Marofu i Belici, ovo je četvrti ovogodišnji trackday event, prvi na novoj lokaciji u poduzetničkoj zoni Jalkovec. Današnja utrka predstavlja četvrtu od pet utrka TIMEATTACK natjecanja u kojem brojni vozači mogu osvojiti vrijedne nagrade. Ukupno je to 17. trackday event u organizaciji autokluba Blacklisted, a svi amaterski i profesionalni vozači imaju priliku prezentirati svoje vozačke sposobnosti na osiguranom i sigurnom mjestu.

Kako navode organizatori, riječ je o vrhunskom događaju namijenjenom ljubiteljima automobilizma koji svoje stečeno iskustvo u prometu prezentiraju u cilju razvijanja prometne kulture i sigurnosti u prometu. Cilj projekta je poticanje edukacije mladih vezano za sigurnost u prometu kako bi se smanjio broj porasta prometnih nesreća na cestama.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković, zajedno s predsjednikom Udruge Sinišom Baksom, otvorio je „Veliku nagradu Varaždina 2K22″ koja je još jedan dodatan i zanimljiv sadržaj koji nudi grad Varaždin.

Zbog održavanja automobilističke utrke danas vrijedi privremena regulacija prometa u vremenu od 5 sati do 22 sata u dijelu Zone malog i srednjeg poduzetništva – Poslovna zona Jalkovec koja obuhvaća nerazvrstane ceste; Varaždinska ulica, odvojak I., Varaždinska ulica, odvojak II., Varaždinska ulica, odvojak III. i dio ulice Braće Radić i Varaždinske ulice u Jalkovcu. Ove ceste bit će zatvorene u navedenom vremenskom periodu, ali će se otvoriti za nužni prolaz vozila u hitnim slučajevima po potrebi, od 18 sati.

www.sjever.hr
30.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.