Now Reading:
Fran – Luka Kosmat iz SŠ Pregrada novi je predstavnik Županije u Nacionalnom vijeću učenika RH
Full Article 1 minutes read

Fran – Luka Kosmat iz SŠ Pregrada novi je predstavnik Županije u Nacionalnom vijeću učenika RH

U Srednjoj školi Krapina je u četvrtak održana konstituirajuća sjednica novog saziva Vijeća učenika Krapinsko – zagorske županije.

Na konstituirajućoj sjednici Vijeća sudjelovalo je 35 od 42 predstavnika osnovnih i srednjih škola s područja županije. Između njih, tajnim glasovanjem, za predsjednika Vijeća učenika KZŽ izabran je Fran – Luka Kosmat, učenik 4. razreda Srednje škole Pregrada, koji je ujedno i izabrani predstavnik Vijeća učenika KZŽ u Nacionalnom vijeću učenika Republike Hrvatske.

Za potpredsjednika Vijeća učenika izabran je Niko Kovačec, učenik 2. razreda SŠ Krapina, dok će dužnost tajnice Vijeća obnašati Sara Puljek, učenica 2. razreda SŠ Zabok.

Članovi Vijeća učenika županije su demokratski, transparentno i legitimno izabrani predstavnici vijeća učenika svih osnovnih i srednjih škola s područja županije, a Vijeće učenika županije predstavlja oblik aktivnog uključivanja učenika osnovnih i srednjih škola u osmišljavanju školskog života. Izbori za Vijeće učenika KZŽ održavaju se svake parne godine, a mandat članova vijeća je dvije kalendarske godine.

– Čestitamo izabranim predstavnicima Vijeća učenika Krapinsko-zagorske županije te im želimo puno uspjeha u radu – poručili su iz Županije.

www.sjever.hr
28.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.