Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Promjena vremena s kišom i grmljavinom donosi nove nevolje meteoropatima
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Promjena vremena s kišom i grmljavinom donosi nove nevolje meteoropatima

Utorak će meteoropatima biti prilično težak dan jer vrijeme se mijenja, puhat će južina pa će mnogi od njih biti ne samo umorni, već i razdražljivi. Kak’ bi rekli po domaći: Ne pehaj!

Iz DHMZ-a su najavili da će već od jutra naoblačenje s kišom zahvatiti sjeverni Jadran i veći dio unutrašnjosti. Glavnina kiše očekuje se sredinom dana i rano poslijepodne, a prema večeri njezin prestanak. Lokalno je moguća i grmljavina. U Dalmaciji barem djelomice sunčano te uglavnom suho.
Slab do umjeren jugozapadni i zapadni vjetar nakratko će okrenuti na sjeverac te u potpunosti oslabjeti. I na Jadranu jugo u slabljenju.

Jutarnja temperatura zraka većinom od 11 do 16, na Jadranu između 15 i 20 °C. Najviša dnevna od 18 do 23 °C, u Dalmaciji i malo viša.

Biometeorološka prognoza za utorak

Prolazne atmosferske nestabilnosti nepovoljno će utjecati na biometeorološke prilike na području sjevernog Jadrana te zapadnog i, u nešto manjoj mjeri, istočnog dijela unutrašnjosti.
Pojačana naoblaka, iznadprosječno visoke temperature zraka i južina, meteoropatima će uzrokovati pojačan umor i razdražljivost te slabije raspoloženje i koncentraciju. Na području južnog Jadrana, uz više sunčanog vremena i postepeno slabljenje južine, očekuju se povoljnije biometeorološke prilike.

sjever.hr/DHMZ
25.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.