Now Reading:
Održana humanitarna modna revija City Modus 2022 – prikupljena sredstva utrošiti će se za otplatu aparata kupljenog za Onkološki odjel bolnice u Petrovoj
Full Article 3 minutes read

Održana humanitarna modna revija City Modus 2022 – prikupljena sredstva utrošiti će se za otplatu aparata kupljenog za Onkološki odjel bolnice u Petrovoj

Pod visokim pokroviteljstvom Krapinsko zagorske županije, u nedjelju 23. listopada 2022. godine održana je humanitarna modna revija City Modus 2022.

Direktorica City Modus projekta Iva Loparić Kontek izrazila je zadovoljstvo što se u Krapini okupio velik broj ljudi koji su došli podržati reviju, odnosno, humanitarni projekt. 

-Na reviji City modus ove se godine predstavlja osam dizajnera, među kojima je i jedna domaća dizajnerica, Zagorka Monika Hršak, a nastupaju i domaći glazbenici. Sredstva koja se prikupe ovom akcijom utrošit će se za otplatu aparata koji je kupljen za Onkološki odjel bolnice u Petrovoj, kako bi se zatvorio kredit te kako bi Udruga mogla kupiti novi aparat za neku drugu bolnicu koju odabere – rekla je Loparić Kontek. 

-Svijest o ženama oboljelim od raka u Krapinsko – zagorskoj županiji je vrlo velika i zahvaljujem županu Željku Kolaru koji je prepoznao ovaj projekt – rekla je organizatorica Hana Tabaković.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je da Krapinsko-zagorska županija sudjeluje u Nacionalnom programu prevencije raka dojke. 

Mi smo pri samom vrhu u Republici Hrvatskoj po odazivu na preventivne preglede, a što je veći odaziv, više se prevenira rak dojke. U ružičastom listopadu posebno podržavamo akcije koje doprinose edukaciji informiranju, ali i pomaganju osobama oboljelim od raka dojke, tako smo i sad ovdje u Krapini imali modnu reviju, čime zaokružujemo našu podršku u ovom ružičastom listopadu – rekla je zamjenica Petek, dodavši kako time preventivne aktivnosti Županije ne prestaju, već se, kao i do sada, nastavljaju tijekom cijele godine.

foto:kzz.hr

sjever.hr/kzz.hr 24.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.