Now Reading:
Zagrebačka hitna ima najmlađi vozni park u Europi: s ciljem brže i sigurnije usluge u zavod stigla 42 nova vozila!
Full Article 2 minutes read

Zagrebačka hitna ima najmlađi vozni park u Europi: s ciljem brže i sigurnije usluge u zavod stigla 42 nova vozila!

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević zajedno s ravnateljem Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba Žarkom Rašićem, prim. dr. med. predstavio je nova 42 vozila za pružanje hitne medicinske pomoći s pripadajućom opremom.

-Obnovili smo dvije trećine voznog parka Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, a u procesu nabave je još 26 vozila za sanitetski prijevoz. Nakon cjelovite nabave svi zaposlenici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba će imati adekvatna vozila kako bi mogli u najkraćem mogućem roku odgovoriti na potrebe za hitnom pomoći i sanitetskim prijevozom – rekao je gradonačelnik Tomašević.

Istaknuo je kako je Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba imao 74.000 intervencija hitne medicinske pomoći i 106.000 intervencija sanitetskog prijevoza u prošloj godini, što ukazuje na potrebu za obnovljenim voznim parkom kako bi usluga koju pružaju bila brža i sigurnija.

Ravnatelj Rašić naglasio je kako je Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba u službi građana i gostiju Grada Zagreba te kako nastoje svojom aktivnošću biti što bolji i kvalitetniji.

Dodao je kako je Grad Zagreb u europskom vrhu kada se radi o brzini intervencija na prvi stupanj hitnosti te kako u ovom trenutku ima najmlađi vozni park, star svega dva mjeseca.

www.sjever.hr / zagreb.hr
19.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.