Now Reading:
VHZK otvara svoja vrata: Nakon diplome imamo mlade stručnjake koji su se sposobni uključiti u naše i u europsko tržište rada
Full Article 3 minutes read

VHZK otvara svoja vrata: Nakon diplome imamo mlade stručnjake koji su se sposobni uključiti u naše i u europsko tržište rada

Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina otvara svoja vrata svim zainteresiranim za rad Veleučilišta. Dođite u četvrtak, 20. listopada 2022. ispred Srednje škole u Krapini na „Dan otvorenih vrata VHZK” i saznajte sve što vas zanima iz prve ruke.

Dekan Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina, Nenad Sikirica stalno ističe važnost povezivanja obrazovanja sa potrebama u gospodarstvu jer činjenica je da bez obrazovanih kadrova nema uspješnog gospodarstva.

-Intencija nam je uvijek bila da kvalitetnim prijenosom kompetencija stvaramo stručnjake sposobne za uspješno rješavanje poslovnih izazova budućnosti bez obzira na okolnosti, koji će voditi napredak gospodarstva u Krapinsko – zagorskoj županiji i Republici Hrvatskoj. Vjerujemo da našim studentima uspješno prenosimo znanja i kompetencije i da nakon diplome imamo mlade stručnjake koji su sposobni uključiti u naše i europsko tržište rada – rekao je Sikirica.

-Jako smo zadovoljni ovogodišnjim upisima budući da ove godine imamo daleko najveći broj studenta koje smo do sada ikada upisali i to je na neki način i potvrda kvalitete našeg rada u proteklom periodu. Osim samog studiranja, Veleučilište se može pohvaliti i Inovacijskim centrom unutar Poduzetničkog inkubatora Krapinsko – zagorske županije što omogućuje brojnim studentima uvid u sve ono što im je potrebno kako bi razvili sve svoje ideje i nakon studiranja ih realizirali u nekom poduzeću ili svome vlastitom – dodao je dekan Sikirica.

-Stoga pozivamo buduće studente i njihove roditelje da dođu, informiraju se o svemu što nudimo i pitaju sve što ih zanima, mi smo Vam na raspolaganju od 11,30 sati, pa sve do svečane promocije u večernjim satima – pozvao je na Dan otvorenih vrata Sikirica te zaključio da uz podizanje studentskog standarda, Veleučilište ostvaruje i iznimno važnu međunarodnu znanstvenu suradnju s brojnim dionicima akademske zajednice gdje je VHZK predvodnik u mnogim inovacijama u Hrvatskoj i od nekih većih Sveučilišta. Naime radi se o inteligentnim vozilima, inteligentnim transportnim sustavima, pametnim prometnicama, samohodnim dronovima i još o mnogim stvarima kao što je i 5G mreža.

Nakon otvorenih vrata Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina, od 18 sati slijedi svečana VII. promocija prvostupnica i prvostupnika u Festivalskoj dvorani u Krapini. Svoje diplome primit će 78 diplomantica i diplomanata koji su uspješno završili jedan od smjerova: Informatiku, Prometnu logistiku ili Operativni menadžment.

Svečanost će svojim umjetničkim nastupom uveličati Josipa Lončar uz glazbenu pratnju Darjane Blaće Šojat.

sjever.hr 18.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.