Now Reading:
JE LI VAM SMJEŠAN? Popularni komičar izazvao bijes: ‘Žene nisu dovoljno zahvalne na silovanjima’
Full Article 2 minutes read

JE LI VAM SMJEŠAN? Popularni komičar izazvao bijes: ‘Žene nisu dovoljno zahvalne na silovanjima’

Aleks Curać Šarić, stand-up komičar Lajnap Comedy skupine izazvao je priličan bijes nastupom u kojem je zbijao šale na račun silovanja, prenosi net.hr

Ubrzo nakon njegovog performansa na Instagramu se pojavila objava studentice Elene, koja izišla iz dvorane kada je shvatila da, kako smatra, banalizira  i opravdava silovanje.

-Nije smiješno, niti najmanje. Umjesto osuđivanja seksualnog nasilja mi kroz humor doprinosimo daljnjoj normalizaciji. U publici je također sjedila barem jedna osoba koja je doživjela seksualno nasilje -napisala je i navela nekoliko primjera viceva koje je komičar tijekom nastupa izrekao.

-Kako nijednom muškarcu silovanje nije nešto nakon što tri dana nije svršio. Kako se u ljekarnama nažalost ne može kupiti kloroform bez dozvole i da nisu kao u filmovima dovoljni samo jedan/dva udaha prije pada u nesvijest. Kako nismo dovoljno zahvalne na silovanjima. Ja ću biti prozvana nedoje*anom feministicom koja ne razumije humor i ‘kako se danas ništa ne smije reći’, ali šale o silovanju nisu crni humor – poručila je studentica.

O spornoj situaciji oglasili su se i iz Lajnap Comedyja.

-Stand-up postoji da bi osvijestio teme o kojima govori. Komičari kroz svoje nastupe prozivaju očiglednu bizarnost sustava. I sam stand-up kao umjetnička forma daje još jedan poligon za javno govorenje o temama, naglašava, prenaglašava i dovodi do apsurda sustava. 

Foto: Facebook Aleks Curać Šarić

sjever.hr/net.hr
19.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.