Now Reading:
Varaždinska županija poziva vas na Festival Amazing AoE: pridružite se biciklijadi, besplatnom raftingu, vožnji kajakom ili SUP-om i druženju uz grah i kestene
Full Article 3 minutes read

Varaždinska županija poziva vas na Festival Amazing AoE: pridružite se biciklijadi, besplatnom raftingu, vožnji kajakom ili SUP-om i druženju uz grah i kestene

Ove nedjelje održat će se jedinstveni „Festival Amazing AoE“ posvećen Dravi, „europskoj Amazoni“. Festival će početi biciklijadom od Varaždina do Svibovca Podravskog, nastaviti se besplatnim raftingom, vožnjom kajakom ili SUP-om, zabavnim igrama, kao i druženjem uz besplatni grah, čaj, kuhano vino i omiljenu jesensku poslasticu, kestene.

Festival se odvija u sklopu projekta “Responsible Green Destination Amazon of Europe – Amazing AoE“, koji se provodi na području pet zemalja, Austrije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske i Srbije, a obuhvaća područje uz rijeke Dravu, Muru i Dunav.

Drava je kao „europska Amazona“ savršeno okruženje za biciklističku avanturu, koju organiziraju Varaždinska županija i TZ Varaždinske županije kako bi se javnost bolje upoznala s jednim malim dijelom velike europske biciklističke rute „Amazon of Europe“.

Biciklijada će startati u 10 sati na Franjevačkom trgu u Varaždinu, nastaviti se po dravskim putevima u dužini od oko 12 kilometara, uz jedno usputno zaustavljanje, a s ciljem u Svibovcu Podravskom, u River Ranchu. Predviđene su dvije rute dostupne na linku https://bit.ly/3S04ch3: jedna za sudionike na MTB biciklima (označena crvenom bojom), a druga za ostale sudionike (označena zelenom bojom).

Nakon bicikliranja, slijedi druženje uz grah, kuhano vino, čaj i omiljenu jesensku poslasticu – kestene. Uz dobru atmosferu djeca, ali i svi oni koji se tako osjećaju, moći će se okušati i u zabavnim igrama.

Drugi dio Festivala rezerviran je za avanturu na rijeci. Svaki sudionik moći će izabrati između raftinga, kajaka, veslanja na SUP-u ili se pridružiti zanimljivoj edukativnoj šetnji pod stručnim vodstvom.

Cijeli program je besplatan, a broj sudionika je ograničen. Svi zainteresirani se mogu prijaviti do petka putem pristupnice na linku: https://forms.gle/GXvTJF1CUXj2iYYX8. Svatko će povratno dobiti informaciju o mogućnostima sudjelovanja i svim ostalim važnim detaljima. Više o događaju doznajte na poveznici: https://bit.ly/3Tiboqb.

-Pripremite svoje bicikle jer se vozimo i družimo u nedjelju, 23. listopada! – poručuju iz Varaždinske županije.

Dodajmo da će u slučaju lošeg vremena Festival biti odgođen za neki povoljniji datum.

PROGRAM „FESTIVAL AMAZING AoE“, 23. listopada 2022.

10:00Okupljanje u atriju Županijske palače (Franjevački trg 7, Varaždin)

· pratnja dvije osobe na biciklima te SOS kombi vozilo u pripremi, za slučaj tehničkih poteškoća

· punkt s vodom i voćem, na obje rute

12:00Dolazak u Svibovec Podravski na River Ranch

· Ručak za sudionike (grah)

· Osigurano kuhano vino, čaj i kesteni

· Animator s igrama za djecu

· Glazba

13:00 – Polazak na SUP – do 10 osoba: https://more-adventure.com/#SUP

13:00 – Polazak na edukativnu šetnju do rijeke pod stručnim vodstvom

13:30 – Polazak na rafting – do 24 osobe: https://more-adventure.com/#SUP

14:00 – Polazak na kajak – do 20 osoba: https://more-adventure.com/#SUP

19:00 – Završetak programa

www.sjever.hr
19.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.