Now Reading:
Prijavite se! Općina Bedekovčina dodjeljuje stipendije svojim srednjoškolcima, studentima i sportašima
Full Article 2 minutes read

Prijavite se! Općina Bedekovčina dodjeljuje stipendije svojim srednjoškolcima, studentima i sportašima

Načelnik Općine Bedekovčina, Darko Ban raspisao je natječaj za dodjelu stipendija redovitim učenicima srednjih škola i redovnim studentima s područja Općine Bedekovčina za školsku/akademsku godinu 2022/2023.

Glede učeničkih stipendija natječaj je raspisan u tri kategorije pa je tako predviđeno 10 stipendija za nadarene učenike u iznosu od 200 kuna, 15 stipendija za učenike po socijalnom kriteriju u iznosu od 200 kuna te stipendije za učenike deficitarnih zanimanja, također u iznosu od 200 kuna mjesečno.

Iz Općine napominju kako učenici mogu podnijeti zahtjev za dodjelu stipendije u samo jednoj kategoriji, a pravo podnošenja zahtjeva u kategoriji nadarenih učenika imaju učenici s prosjekom ocjena za prethodni razred srednje škole, odnosno za osmi razred osnovne škole od najmanje 4,70. U kategoriji po socijalnom kriteriju pravo podnošenja zahtjeva imaju učenici s prosjekom ocjena za prethodni razred srednje škole, odnosno za osmi razred osnovne škole od najmanje 2,80, a u kategoriji deficitarnih zanimanja pravo podnošenja imaju učenici koji su upisali programe za autolimara/autolimaricu, autolakirera/autolakirericu, zidara/zidaricu, instalatera/instalaterku grijanja i klimatizacije, stojobravara/strojobravaricu, keramičara/keramičarku, vodoinstalater/vodoinstalaterka, stolar/stolarica, konobar/konobarica, kuhar/kuharica, tesar/tesarica, soboslikar/soboslikarica, elektroinstalater/elektroninstalaterka, vozač/vozačica motornog vozila, mesar/mesarica, krojač/krojačica, bravar/ bravarica, monter/monterka suhe gradnje, automehaničar/automehaničarka, CNC operater/CNC operaterka, pekar/pekarica, tokar/ tokarica.

Raspisuje se i natječaj za studentske stipendije u iznosu od 500 kuna, a pravo podnošenja zahtjeva za studentsku stipendiju imaju svi redoviti studenti koji nisu ponavljali niti jednu godinu studija.

Općina Bedekovčina ove godine dodjeljuje i šest sportskih stipendija kategoriziranim sportašima. Stipendije se dodjeljuju mjesečno, najviše za 10. mjeseci tekuće godine, a pravo na sportsku stipendiju ostvaruju sportaši sa prebivalištem na području Općine Bedekovčina čiji su rezultati vrednovani i potvrđeni od Hrvatskog olimpijskog odbora čijim su rješenjem razvrstani u određene kategorije.

Rok za podnošenje zahtjeva iznosi 15 dana od dana objave natječaja i ističe 2. studenog ove godine, a u postupak rješavanja uzimat će se samo potpuno dokumentirani zahtjevi.

Zahtjevi se dostavljaju Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 4, Bedekovčina, osobno ili preporučeno poštom.

Zahtjevi se podnose na posebnim obrascima, a koje zainteresirani učenici i studenti mogu dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 4, Bedekovčina ili preuzeti s web stranice: www.bedekovcina.hr.

www.sjever.hr
18.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.