Now Reading:
MEĐU PRVIMA U HRVATSKOJ Varaždincima omogućeno besplatno plaćanje računa – predstavljena KEKS Pay aplikacija
Full Article 3 minutes read

MEĐU PRVIMA U HRVATSKOJ Varaždincima omogućeno besplatno plaćanje računa – predstavljena KEKS Pay aplikacija

KEKS Pay, tako jednostavna, a tako korisna aplikacija koja omogućava besplatno plaćanje računa, predstavljena j u ponedjeljak u Varaždinu.

Naime, Grad Varaždin te gradska komunalna poduzeća Čistoća, Parkovi i Varkom, u suradnji s Erste bankom, odsad građanima omogućuju da korištenjem mobilne aplikacije KEKS Pay Erste banke primaju mjesečne, odnosno kvartalne digitalne račune i uplatnice te ih plaćaju trajno bez naknada.

Ono što je važni naglasiti jest činjenica da građani koji žele koristiti aplikaciju ne trebaju biti klijenti Erste banke, a preko KEKS Paya mogu plaćati gradsku komunalnu naknadu, vodne usluge, odvoz komunalnog otpada te grobnu naknadu.

Gradonačelnik Neven Bosilj nije krio zadovoljstvo što je ova usluga kojom se koristi više od 300 tisuća građana diljem Hrvatske, odsad dostupna i Varaždincima.

– Naši građani konačno mogu prijeći s papirnate faze plaćanja računa u digitalno doba. Pomoću KEKS Pay aplikacije omogućeno im je plaćanje komunalne i vodne naknade, a ono što je najbitnije je da plaćanje mogu obaviti putem svojih mobitela za nula kuna provizije i to nije akcija nego će to stalno biti tako – rekao je Bosilj.

Najavio je da će se aplikacija uskoro proširivati i s drugim korisnicima.

-Planirane su i naše ustanove poput dječjih vrtića te osnovnih škola. Dakle, građani će moći praktički sve svoje račune i obveze koje imaju prema bilo kojem komunalnom poduzeću u Gradu Varaždinu ili javnoj ustanovi plaćati jednim klikom – zaključio je gradonačelnik.

Predsjednik Uprave Erste banke Christoph Schoefboeck istaknuo je da je upravo plaćanje režija jedna od najpopularnijih funkcionalnosti KEKS Pay aplikacije.
– Drago nam je da od današnjeg dana možemo koristiti aplikaciju za sve građane grada Varaždina. Naime, aplikacija je otvorena prema svim bankama što znači da ona nije samo za klijente Erste banke. Riječ je o programu koji već više od tri godine funkcionira na području Republike Hrvatske i uvjeren sam da će mnogo građana prepoznati tu efikasnost i brzinu te jednostavnost usluga bez naknade – istaknuo je Schoefboeck.

Kako koristiti KEKS Pay aplikaciju?

Za korištenje usluge potrebno je na mobitelu instalirati besplatnu KEKS Pay aplikaciju te u opciji KEKS Pay režije odabrati izdavatelja računa čije redovite račune, odnosno uplatnice želite primati u KEKS Pay. Nakon krajnje jednostavne aktivacije, potrebno je unijeti debitnu ili kredfitnu karticu banke s koje ćete plaćati račune, a oni vam više neće dolaziti na kučnu adresu, već ćete ih na KEKS Payu primati digitalno i u PDF formatu.

Nakon plaćanja računa, potvrdu o izvršenoj uplati korisnik prima na e-mail, a svakako treba istaknuti da su sve transakcije korisnicima dostupne punih 11 godina, a pripadajući računi u PDF formatu dvije godine.

Tu su i druge mogućnosti

Erste banka je aplikaciju KEKS Pay lansirala prije nešto manje od četiri godine, a osim što omogućuje brzo i jednostavno slanje i primanje sredstava na račun jednim potezom prsta, terećenjem debitne ili kreditne kartice, aplikacija nudi i mogućnost plaćanja cestarine, parkiranja u 60 hrvatskih gradova među kojima je i Varaždin, kupnju GMS bonova, mogućnost uplaćivanja donacija, kao i plaćanje u webshopovima i trgovinama koje podržavaju plaćanje KEKS Payem.

a.kučić/sjever.hr
17.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.