Now Reading:
ODLIČAN NASTUP I SJAJNO DRUGO MJESTO za Dječju folklornu sekciju KUD-a Belec na 19. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske
Full Article 2 minutes read

ODLIČAN NASTUP I SJAJNO DRUGO MJESTO za Dječju folklornu sekciju KUD-a Belec na 19. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske

Dječja folklorna sekcija KUD-a Belec sudjelovala je na ovogodišnjem, 19. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske te osvojila sjajno drugo mjesto.

– Teško je objasniti koliki je to uspjeh za naš mladi KUD. Djeci je nova voditeljica došla nekoliko mjeseci prije županijske smotre i bio je ogroman uspjeh proći na državnu smotru, a o nagradi smo samo sanjali. Ipak, zajedničkim trudom obiju voditeljica, Maje Šćuric i Jasmine Petrinec, te još većim trudom malih članova uspjeli smo i to – poručili su iz KUD-a Belec.

Dodali su i kako je za ovaj uspjeh zaslužna i dugogodišnja garderobijerka KUD-a Belec, Marija (Maja) Bručić koja za svaki nastup vrijedno sprema nošnje i oblači izvođače, dok su ima pak oko frizura i oblačenja puno pomogle i Martina Vukić, Karla Bingula, Laura Latin i Daša Tkalec.

– Naši mali besprijekorno spremni pomeli su gotovo svu konkurenciju, a pratili su ih, kao i uvijek, naši vjerni tamburaši. Sretni smo i što su nastup iz publike pratili mnogi roditelji i članovi nekih drugih sekcija KUD-a – rekli su iz KUD-a.

Na sjajnom uspjehu čestitala im je i gradonačelnica Zlatara, Jasenka – Auguštan Pentek.

– Iskrene čestitke našem KUD-u Belec i njihovoj Dječjoj folklornoj sekciji na osvojenom drugom mjestu. Ponosni smo na njih – kratko je poručila gradonačelnica Auguštan – Pentek.

www.sjever.hr / FB Jasenka Auguštan – Pentek
17.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.