Now Reading:
NOVO PRESTIŽNO PRIZNANJE Međimurje još jednom na turističkom vrhu Hrvatske – župan Posavec: Naše vrijednosti promoviramo na najbolji mogući način!
Full Article 4 minutes read

NOVO PRESTIŽNO PRIZNANJE Međimurje još jednom na turističkom vrhu Hrvatske – župan Posavec: Naše vrijednosti promoviramo na najbolji mogući način!

U Međimurje je stiglo novo, prestižno priznanje. Ono je, naime, proglašeno najuspješnijom destinacijom održivog turizma, Terme Sv. Martin najboljim wellness hotelom u Hrvatskoj, a agencija Potepuh jednom od tri najbolje male agencije u Hrvatskoj. Da će ova nagrada biti samo početak jednog novog puta, potvrdio je i međimurski župan Matija Posavec u srijedu na konferenciji za medije.

Čestitavši svakom Međimurcu i Međimurki jer je to, kako kaže, njihova nagrada i njihov rezultat, župan Posavec poručio je kako je za najuspješniju destinaciju u održivom, inovativnom i pametnom turizmu potreban velik broj malih kotačića koji su dio velikog kotača.

-Kad uzmete priručnik i definirate što je to održivi turizam naći ćete jednu rečenicu, a to je da je održivi turizam spoj baštine i turističkih aktivnosti od kojega profitiraju svi. Ta naša baština su prije svega prirodne ljepote koje namjeravamo iskoristiti i koristimo ih na najbolji mogući način – rekao je Posavec.

Naglasivši kako Međimurje ima nizinu, brdašca, netaknuti kraj između Mure i Drave, kulturu i povijest, vjerski turizam, povijesne lokalitete, biciklističke staze po kojima je moguće proći cijelo Međimurje, župan Posavec rekao je kako je važnije to da se Međimurska županija prilagođava okolnostima, trendovima i budućnosti kroz razvoj komunalne, prometne infrastrukture i obnovljivih izvora energije.

-Kad sve to skupa stavite u jednu košaru i iznjedrite rezultate onda doista tih rezultata imamo, da se njima možemo i trebamo ponositi i da ih možemo implementirati u brojke, jer u svakom tom segmentu imamo brojke koje mogu biti primjer drugima – dodao je Posavec.

Bez obzira jaku konkurenciju, prema riječima župana Posavca, sasvim je logično da Međimurje bude izabrano za najuspješniju destinaciju održivog, pametnog i inovativnog turizma.

-U svakoj nagradi, kad smo Europska destinacija izvrsnosti u enogastronomiji, kad smo bili dobitnici Suncokreta ruralnog turizma, kad smo bili najuspješnija destinacija kontinentalnog turizma, kad je naša popevka ušla na UNSECO-ovu listu nematerijalne baštine, nama to nije bio kraj nego početak jednog novog puta i ova nagrada je početak jednog puta koji shvaćamo kao priliku da i dalje našu uspješnu priču Međimurja gradimo i dalje – poručio je Posavec.

Istaknuvši kako je u svakom Međimurcu prisutno čvrsto uvjerenje da je svaki korak Međimurja jedna priča koju treba pričati, župan Posavec kazao je kako povijesna, kulturna i zaštitno-okolišna cjelina Međimurja itekako može imati svoju vrijednost na karti Hrvatske, Europe, ali i cijelog svijeta.

-Mi živimo s tim uvjerenjem da ćemo Međimurje otvoriti cijelom svijetu, da tu našu baštinu i te naše vrijednosti promoviramo na najbolji mogući način – zaključio je Posavec.

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula naglasio je kako su ovogodišnje nagrade vrh jedne turističke godine.

-Sve druge nagrade fokusirane su na određenu temu, a ova nagrada održivog turizma, inovativnog i pametnog sadržava splet različitih elemenata, da je nju dobiti zaista priznanje za cijelu jednu županiju što je dosad nezabilježeno, jer se županije čak nisu niti usudile kandidirati – kazao je Grula.

Nuša Korotaj, direktorica Terma Sv. Martin koje su proglašene najboljim wellness hotelom u Hrvatskoj poručila je kako i dalje žele biti pioniri u održivom poslovanju.

-Nagrada za najbolji welness hotel u Hrvatskoj za nas je zaista jako bitna, čekali smo ju dugo, a sada je konačno vidljivo da i mi na kontinentu radimo značajan i bitan posao za hrvatski turizam. Vjerujem da je ovo samo početak i da nas čeka još više nagrada i boljih rezultata po pitanju održivog turizma – zaključila je Korotaj.

Među više od tisuću registriranih agencija diljem Hrvatske, međimurska agencija Potepuh proglašena je jednom od tri najbolje male agencije, a direktor Nikola Balent istaknuo je kako je ovo za njih velika čast.

tklopotan / www.sjever.hr
12.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.