Now Reading:
Na opasnom raskrižju na čakovečkom Jugu od sada nova prometna regulacija – u promet pušten novi kružni tok
Full Article 2 minutes read

Na opasnom raskrižju na čakovečkom Jugu od sada nova prometna regulacija – u promet pušten novi kružni tok

Novi rotor na raskrižju Buzovečke, Preloške i Ulice Tomaša Goričanca na čakovečkom Jugu pušten u promet, a radovi su završeni u planiranom roku.

Rotor je kod gradnje morao zadovoljiti sve zakonske parametre te je radi specifičnosti lokacije, prostora, položaja postojećih kuća i potrebe smirenja prometa, izveden djelomično montažnim elementima. Samim time rubnici su od posebnih materijala i vizualno istaknuti posebnim bojama koje utječu na veću pozornost svih sudionika u prometu.

Na promet raskrižja Buzovečke, Preloške i Ulice Tomaša Goričanca u Čakovcu građani su upozoravali dugi niz godina, a u postupku je rješavanja od prošle godine kada je izrađena projektno – tehnička dokumentacija te ishođena građevinska dozvola, dok je u 2022. pokrenuta javna nabava, uz obavljanje planiranih radova.

Ukupna vrijednost je gotovo milijun kuna, a rekonstrukcija ovog dijela prometnice obuhvatila je rekonstrukciju i izgradnju samog raskrižja, izgradnju pješačko – biciklističke staze, izradu nasipa od šljunčanog materijala, rekonstrukciju vodovoda i oborinske odvodnje te izradu nosivog i habajućeg sloja asfalta.

U najvećoj mjeri na toj su dionici prometni prekršaji obuhvaćali nepoštivanje prometnih pravila, pa se uz ovo novo rješenje u vidu montažnog rotora, iz Grada Čakovca i Gradskog kotara – Jug nadaju usporavanju prometa i odgovornijem pristupu prema svim sudionicima u prometu.

www.sjever.hr / cakovec.hr
12.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.