Now Reading:
Kolar obišao radove na rekonstrukciji prometnice vrijedne 1,6 milijuna kuna: Naša je zadaća osigurati što bolje uvjete za život domicilnih ljudi, ali i turista!
Full Article 3 minutes read

Kolar obišao radove na rekonstrukciji prometnice vrijedne 1,6 milijuna kuna: Naša je zadaća osigurati što bolje uvjete za život domicilnih ljudi, ali i turista!

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar provjerio je u srijedu kako napreduju radovi na rekonstrukciji lokalne ceste L22036 (Sv. Križ (2215) – Dubrovčan (Ž2191) vrijedne 1,63 milijuna kuna.

Prilikom obilaska župan je naglasio kako se o ovoj investiciji već dugo razmišlja s obzirom da je taj dio Dubrovčana vrlo blisko vezan uz Terme Tuhelj koje su najveći županijski turistički subjekt koji generira najviše dolazaka i noćenja.

-Morali uskladiti neke stvari sa Zagorskim vodovodom i sa aglomeracijom i sada su stvorili uvjeti da možemo konačno realizirati ovaj prvi dio od 330 metara. Ovo je inače gusto naseljena ulica i vjerujem da će sami stanari i gosti Termi Tuhelj i svi oni koji koriste ovaj prostor biti zadovoljni kad radovi budu gotovi – rekao je Kolar dodavši kako će uz novu prometnicu i pripadajuću infrastrukturu i novi nogostup pridonijeti većoj sigurnosti prometa.

-Ova investicija je nastavak naše politike da pratimo investicije pojedinih gospodarskih subjekata, da nam se ne događa da mi obnovimo cestu, a nakon toga nam za šest mjeseci ili godinu ide neki distributer nešto kopati. S druge strane, pratimo širu sliku onoga što se događa na tom području i na najbolji mogući način investiramo raspoloživa sredstva. Tu je veliki broj kuća za odmor, odnosno privatnih iznajmljivača pa će i njima ovo dobro doći – dodaje Kolar ističući kako će ovo biti i veliki poticaj za one koji tek planiraju investirati.

-Kad vidite da lokalna, odnosno regionalna samouprava prati privatna ulaganja, to je najbolja pozivnica, a ovo ovdje je klasičan primjer kako smo objedinili više subjekata koji bi od svega ovoga trebali imati koristi. Naša je zadaća osigurati što bolje uvjete za život domicilnih ljudi i to prvenstveno radimo zbog njih, ali onda i zbog svih ostalih dragih gostiju, turista, poslovnih partnera koji dolaze na područje Krapinsko-zagorske županije – zaključio je Kolar.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec pojasnio je kako su cesta i kolnik bili prilično oštećeni, uz neadekvatnu oborinsku odvodnju i nedostatak pješačkih površina što je predstavljalo značajan problem po pitanju sigurnosti odvijanja prvenstveno cestovnog, ali i pješačkog prometa.

-Obim radova koji se trenutno izvode je 330 metara i širina nove prometnice bit će od 5,5 do 5,9 metara, bit će izgrađena nova oborinska odvodnja i pješačke staze. Radovi su počeli u rujnu, a predviđa se da će završiti tijekom studenoga, do početka zimske sezone – rekao je Sirovec.

Izvedeni su radovi polaganja oborinske kanalizacije i zamjene kolničke konstrukcije, a slijede radovi na postavljanju cestovnih rubnika.

Input your search keywords and press Enter.