Now Reading:
Župan Kolar sastao se s dječjim gradonačelnicima i načelnicima: Prva smo županija u Hrvatskoj koja je uvela dječji proračun i participativni dječji proračun, rezultat su brojni realizirani projekti
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar sastao se s dječjim gradonačelnicima i načelnicima: Prva smo županija u Hrvatskoj koja je uvela dječji proračun i participativni dječji proračun, rezultat su brojni realizirani projekti

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar održao je prošlog tjedna sastanak s dječjim gradonačelnicima/ama i načelnicima/ama.

Sastanak je u prostorima Osnovne škole Sveti Križ Začretje zajedno sa županom vodio dječji načelnik Svetog Križa Začretja Gabrijel Piljek, a sudjelovali su i zamjenica dječjeg načelnika Svetog Križa Začretja Gita Piljek, dječja gradonačelnica Pregrade Ela Čuček, dječja načelnica Marije Bisrice Paulina Švaljek, dječji načelnik Kumrovca Petar Županić, dječja načelnica Bedekovčine Iva Gorički, dječji načelnik Radoboja Fran Pelin, dječja načelnica Tuhlja Gabriela Lepej sa vijećnicom Laura Pleško, dječja načelnica Zagorskih Sela Gabrijela Jurak i zamjenica dječjeg načelnika Mača Ivana Herceg.

Župan  Kolar istaknuo je kako Krapinsko-zagorska županija ponosno nosi status Županija – prijatelj djece te je u Dječjem tjednu organizirala i brojne prigodne aktivnosti.
-Prva smo županija u Hrvatskoj koja je uvela dječji proračun i participativni dječji proračun, koji je rezultirao brojnim realiziranim hvalevrijednim projektima. Danas ćemo predstaviti novi Javni poziv za participativni dječji proračun za 2023. godinu. Osim toga želja nam je razmijeniti mišljenja i čuti vaše prijedloge što može županija učiniti u ovoj godini za poboljšanje potreba i prava djece – rekao je na početku sastanka župan Kolar.

Krapinsko-zagorska županija je po završetku sastanka objavila javni poziv u sklopu kojeg je se po četvrti puta omogućila djeci i onima koji rade s djecom aktivno sudjelovanje u kreiranju i provedbi proračuna.  Raspodjeljuju se ukupna sredstva u iznosu od 200.000,00 kuna. U odabir projekta, koji će biti financirani, su i ovaj put uključeni dječji gradonačelnici, gradonačelnice, načelnici i načelnice. Javni poziv bit će otvoren 45 dana, a donošenje odluke o projektima koji će se financirati očekuje se početkom godine. Prije toga će se ponovno održati sastanak dječjih načelnika i gradonačelnika.

Na sastanku su dječji čelnici i dječje čelnice zagorskih općina i gradova informirali župana o provedenim aktivnostima u 2022. godini, međusobno su dogovarali aktivnosti za naredno razdoblje te župani postavljali pitanja o aktivnostima Županije te je održana i prigodna radionica.

sjever.hr/kzz.hr
10.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.