Now Reading:
Varaždinski župan Stričak izrazio žaljenje zbog nesuradnje s policijom te iznio pojedinosti događaja u kojem je napadnut
Full Article 3 minutes read

Varaždinski župan Stričak izrazio žaljenje zbog nesuradnje s policijom te iznio pojedinosti događaja u kojem je napadnut

Nakon što se vratio s bolovanja, varaždinski župan Anđelko Stričak obratio se u ponedjeljak novinarima te izrazio je žaljenje zbog svoje nesuradnje s policijskim službenicima prilikom incidenta u kojem je fizički napadnut i lakše ozlijeđen na terasi kafića u Varaždinu.

Župan se policajcima ispričao ako su to, kaže, shvatili kao podcjenjivanje.

Incident se, podsjetimo, dogodio u noći s 23. na 24. rujna kad je, prema navodima iz Županije, Stričaku prišla muška osoba te ga fizički napala, pri čemu je župan lakše ozlijeđen.

Kazao je kako se nakon svečanog otvaranja Varaždinskih baroknih večeri s kolegama iz Županije zadržao na terasi kafića na Stančićevom trgu,
-Mi smo sve vrijeme bili vani, doslovno nismo imali doticaj s nikim, sve negdje do 3 sata kada su gosti kafića počeli izlaziti. Potom je par osoba prišlo za naš stol, mi smo procijenili da je vrijeme da krenemo doma i kad smo krenuli, pogođen sam čašom iznad lijevog oka – objasnio je Stričak te dodao kako je zadobio posjekline i da mu je pružena medicinska pomoć u Općoj bolnici Varaždin.

Na mjesto događaja došla je i policijska ophodnja.
-Valjda svatko doživi šok kad te netko pogodi čašom, i tada nisam bio spreman na suradnju – istaknuo je župan.
-Izražavam žaljenje zbog nesuradnje s policijskim službenicima i žao mi je da su oni tu nesuradnju shvatili kao podcjenjivanje. Još jednom, ako su zaista shvatili da imam takav pristup prema njima, meni je žao i ja se zbog toga ispričavam – kazao je.

Na novinarsko pitanje kako je uopće došlo do sukoba, Stričak je odgovorio da je cijelo vrijeme sa svojim kolegama bio za svojim stolom te da nikome nisu prilazili niti ikoga zadirkivali, kao i da nije bilo kontakta s nekom drugom osobom te da nikoga nije odgurnuo, a da ni napadač nije prišao njihovom stolu, već da ga je samo pogodio čašom.

Kazao je i kako ne zna koji je bio motiv napada, podsjetivši da je on bio napadnut i zadobio desetak šavova od posjekotina.

Stričak je komentirao i činjenicu da je nakon incidenta bilo nekoliko reakcija političkih stranaka, no samo su Reformisti tražili da podnese ostavku na funkciju župana.
-Rejting Reformista najviše govori o njima samima. Opet naglašavam da je žalosno da jedna politička opcija ne raspoznaje dva pojma – što znači pojam žrtva, a što pojam napadač ili počinitelj – zaključio je Stričak.

sjever.hr
10.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.