Now Reading:
ŠTO KAŽETE NA OVO? Bivšem načelniku kazna za silovanje smanjena jer je “odlikovani branitelj”
Full Article 2 minutes read

ŠTO KAŽETE NA OVO? Bivšem načelniku kazna za silovanje smanjena jer je “odlikovani branitelj”

Kako navodi Index koji, ističu, posjeduje presudu, Visoki kazneni sud smanjio je kaznu za silovanje mještanke bivšem načelniku općine Lasinja Željku Prigorcu jer je branitelj.

U presudi, navodno, stoji da se djelomično prihvaća žalba optuženog Prigorca te se prvostupanjska presuda kojom je osuđen na dvije godine zatvora preinačuje na kaznu zatvora od jedne godine i šest mjeseci. Prvostupanjska presuda izrečena mu je u veljači prošle godine nakon što je Županijski sud u Karlovcu utvrdio da je “uporabom sile bez pristanka žrtve izvršio spolni odnos te time počinio kazneno djelo protiv spolne slobode silovanjem”.

Vrijedi spomenuti i činjenicu da slobodu može izaći nakon dvije trećine odslužene kazne.

Na prvostupanjsku presudu od dvije godine zatvora žalili su se i državni odvjetnik i optuženi Prigorac. Državni odvjetnik je tražio da se Prigorca kazni većom zatvorskom kaznom, no sudsko vijeće Visokog kaznenog suda, u sastavu predsjednik vijeća Željko Horvatović te suci Marijan Bitanga i Marija Balenović, odlučio je bivšem HDZ-ovu načelniku smanjiti kaznu i to zato što je bio branitelj.

-S pravom optuženik u žalbi tvrdi kako mu je prvostupanjski sud izrekao prestrogu kaznu za počinjeno kazneno djelo, jer je jednu okolnost neosnovano cijenio otegotnom (kritičnost prema počinjenom kaznenom dijelu, a još jednu uopće nije uzeo u obzir kao olakotnu, iako je trebao (odlikovani sudionik Domovinskog rata) – navodi Visoki prekršajni sud u presudi koju posjeduje Index.

sjever.hr/index.hr
09.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.