Now Reading:
Promocijom zdravih stilova života i cijepljenjem protiv korone u Koprivničko-križevačkoj županiji obilježeni dan srca i hodanja
Full Article 2 minutes read

Promocijom zdravih stilova života i cijepljenjem protiv korone u Koprivničko-križevačkoj županiji obilježeni dan srca i hodanja

Povodom obilježavanja Svjetskog Dana srca, Međunarodnog dana starijih osoba i Nacionalnog dana hodanja u Koprivnici su organizirane brojne aktivnosti namijenjene informiranju građana o važnosti zdravlja i preventivnih pregleda.

Organizatori su bili županijski Zavod za javno zdravstvo u suradnji s Općom bolnicom „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, županijskim Zavodom za hitnu medicinu i Domom zdravlja koji je predstavio svoj projekt „Zdravo srce, zdrava budućnost“, županijskom Udrugom srčanih bolesnika „Srce“, Udrugom volontera „Rad na dar“, Udrugom matice umirovljenika Koprivnica, Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica i Srednjom školom Koprivnica. Također, prodajnu izložbu svojih radova održao je i Klub liječenih alkoholičara Centar Koprivnica.

Aktivnosti su podržali i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, njegov zamjenik Ratimir Ljubić, pročelnice županijskih upravnih tijela, ravnatelji i predstavnici županijskih zdravstvenih ustanova, kao i brojni građani kojima je na raspolaganju bilo mjerenje tlaka, šećera u krvi, tjelesne težine i opsega struka. Također su se dijelili edukativni materijali i testovi za rano otkrivanje raka debelog crijeva, vježbalo se i hodalo te su se provodile provode praktične vježbe reanimacije na lutki.

Cilj ovog događanja bila je promocija zdravih stilova života – tjelesne aktivnosti, zdrave prehrane, nepušenja i umjerene konzumacije alkohola, prevencije i ranog otkrivanja bolesti, održavanja i unaprjeđenja zdravlja te zdravog i aktivnog starenja.

Djelatnici županijskog Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije također su proveli akciju cijepljenja protiv bolesti COVID-19 te su ujedno apelirali na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa.

www.sjever.hr / kckzz.hr
01.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.