Now Reading:
Roditelji iz okolice Koprivnice 15-godišnjem sinu dozvolili da kući dovede curu – prijeti im ZATVOR!
Full Article 2 minutes read

Roditelji iz okolice Koprivnice 15-godišnjem sinu dozvolili da kući dovede curu – prijeti im ZATVOR!

Supružnici iz okolice Koprivnice mogli bi završiti u zatvoru jer su malodobnom sinu (15) omogućili da dovede djevojku (15) s kojom je imao spolne odnose u kući, piše Danica.hr.

Prema optužnici, sve se događalo od početka rujna do kraja studenoga prošle godine u selu blizu Koprivnice. Ivana i Zdravko optuženi su za omogućavanje izvanbračnog života s djetetom.

-Kao roditelji djeteta mlađeg od 16 godina dopustili su da njihov sin dovede maloljetnicu u njihovo domaćinstvo, gdje su zasnovali životnu zajednicu i održavali spolne odnose. Time su počinili kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece – omogućavanje izvanbračnog života s djetetom – navodi se u optužnici, prenosi Danica.hr.

Tijekom istrage rekli su kako u tome ne vide ništa loše jer su sin i djevojka već dvije godine u vezi, no priznali su kako je majka djevojke bila protiv te veze.

Slučajem se bavio i Centar za socijalnu skrb u Koprivnici čija je djelatnica razgovarala s optuženom majkom Ivanom.

-Ispričala nam je kako je ona sinu i njegovoj djevojci rekla da mogu živjeti zajedno kod njih, ali neka paze da im se ne dogodi trudnoća. Po tome sam zaključila da im je Ivana dopustila i omogućila da žive zajedno. Rekla mi je da je ona čak sudu podnijela zahtjev da se njenom maloljetnom sinu dopusti da sklopi brak s curom prije punoljetnosti jer je smatrala da njih dvoje dobro utječu jedno na drugo – naglasila je djelatnica.

Maloljetni sin i njegova djevojka smješteni su u dječje domove, dok roditelje Ivanu i Zdravka čeka suđenje.

www.sjever.hr / danica.hr
01.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.