Now Reading:
Vukovićeva ulica u Varaždinu ponovo dvosmjerna – građani konačno zadovoljni!
Full Article 1 minutes read

Vukovićeva ulica u Varaždinu ponovo dvosmjerna – građani konačno zadovoljni!

Završeni su radovi u varaždinskoj Ulici Stjepana Vukovića koja je ponovo postala dvosmjerna. Nakon pomnog projektiranja, krajem rujna 2022. godine obavljeni su neophodni građevinski radovi i postavljena nova prometna signalizacija koja sada omogućava promet u oba smjera.

Kako ističu iz Grada Varaždina ovakvo rješenje moglo se napraviti odmah. Ovo novo rješenje napravljeno je na zahtjev mnogobrojnih nezadovoljnih građana tog kvarta koji su zbog prijašnjeg nekvalitetnog rješenja morali raditi krug kroz cijeli kvart. Zahvatom su se sačuvala gotovo sva parkirna mjesta zbog kojih se ranije zabranio dvosmjerni promet.

-Sada smo to ispravili na zadovoljstvo građana. Tim potezom također smo umirili promet. Dvosmjerni dio ulice postao je zapravo sporedna ulica pa više neće biti moguće voziti brzo jer su ranije vozači ubrzavali na ravnom dijelu jednosmjerne ulice. Svjesni smo problema parkiranja u tom kvartu pa ćemo i nadalje u suradnji s predstavnicima stanara i struke tražiti rješenja koja će biti prihvatljiva za sve građane tog kvarta.- priopćili su iz gradske uprave.

Konačni troškovnik nije završen, no cijena projektiranja, građevinskih radova i signalizacije je oko 38.000 kuna.

sjever.hr
30.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.